DOGAĐAJ

U preuređenom bistrou Rougemarin započela nova Lokal&Bokal sezona

FOTO: Bistro Rougemarin

Prva u nizu Lokal&Bokal večera u Rougemarinu bila je posvećena vinima međimurske regije

Zagrebački bistro Rougemarin ove je jeseni osvježio interijer i tako spremno dočekao sezonu jesen-zima 2020/21., tijekom koje nastavlja s već dobro poznatim konceptom uvedenim prošle godine – Lokal&Bokal večerama.

Lokal&Bokal večere zamišljene su kao jedinstvena predstavljanja vinarija čija vina Rougemarin ima u svojoj ponudi. Prvi ovosezonski Lokal&Bokal ugostio je tako vinariju Dvanajščak Kozol, sjajnog predstavnika međimurske regije. Naglasak je bio na vinu Mlado iz ovogodišnje berbe.

“Mlada vina pokazuju kakva će, u enološkom smislu, biti godina pred nama. Sudeći prema Mladom, možemo biti vrlo optimistični. Sretni smo što ćemo u Rougemarinu sve do Nove godine točiti ovo izrazito aromatično i pitko vino, jedinstveno na našem tržištu”, kazao je Rougemarinov F&B manager i sommelier Miroslav Siničković.

Vinari i cijela ekipa Rougemarina

U pet su se sljedova, uz mlado vino, redom točili Pušipel Classic 2019, Pušipel Classic 2017, Pinot Noir Amaranth 2017. i Muškat Light 2019.

“Berba iza nas je bila kvalitativno iznad očekivanja. Započela u vinogradima, završava se u našim čašama, a prvo je na redu Mlado, na koje smo iznimno ponosni. Veselimo se i svim ostalim vinima koja će na etiketi imati pamtljivu oznaku godine 2020.”, poručili su iz vinarije Dvanajščak Kozol.

Tea Dvanajščak Vuković i njezin brat i enolog vinarije Viktor Dvanajščak

Što se tiče gastro dijela, Rougemarinov chef Željko Loparuz stručnovodstvo Marina Medaka pripremio je zanimljiv jesenski jelovnik. Gosti su na samom početku mogli probati paštetu od guščje jetre, s chutneyjem od dunje, crumbleom od oraha uz tostiranu focacciu. Slijedile su domaće fettuccine u umaku od šumskih gljiva, s čipsom od jabuke te coulisom od nara. Treći slijed bio je rezerviran za rižoto s odležanim rib eye steakom i kremom od buče, uljem ružmarina i chutneyjem, ali ovog puta od maline. Prije deserta poslužena je patka s glaziranim korjenastim povrćem, kremom od cikle, džemom od kupine i segmentima mandarine. Chefov izbor deserta bio je kolač od buče i kestena.

F&B manager i sommelier Miroslav Siničković, Tea Dvanajščak Vuković, chef Željko Lopar i Viktor Dvanajščak

“Iznimno smo ponosni na našu suradnju s domaćim vinarima, a naš partnerski odnos njegujemo i gradimo kroz različite Rougemarinove koncepte, pa tako i kroz uspješnu Lokal&Bokal priču. Drago mi je što smo, uz sve mjere zaštite zdravlja gostiju i osoblja, održali prvi Lokal&Bokal i to uz podršku etablirane vinarije kao što je Dvanajščak Kozol”, zaključio je chef Marin Medak, vlasnik bistroa Rougemarin.