Nekad je nužno odabrati stranu
Vikend recept

Umjesto klasičnog, za ručak pripremite ovaj rižoto s bademima i suhim šljivama. Recept je top

Karla Lojen podijelila nam je recept za malo drugačiji rižoto

FOTO: Karla Lojen

Vikendom se volimo počastiti nešto elaboriranijim jelima, a ako ih možemo skuhati bez sati provedenih u kuhinji, nitko sretniji od nas. U potrazi za kulinarskom inspiracijom, završili smo na Instagram profilu Zelenjava, iza kojeg stoji Karla Lojen. Ondje smo pronašli točno ono što smo tražili – recept za rižoto koji je dovoljno drugačiji da nas zaintrigira, a koji se, zapravo, sprema nevjerojatno brzo i lako. Sve o pripremi rižota s bademima i suhim šljivama provjerite u nastavku.

Rižoto s bademima i suhim šljivama

Karla Lojen

Sastojci (za dvije porcije)

•1 ljutika, srednje veličine (može i ljubičasti luk)
•3 češnja češnjaka
•3 žlice ulja
•pola šalice badema, grubo sjeckanih (može i pistacija)
•pola šalice suhih šljiva, nasjeckanih (može i smokve, marelice)
•1 šalica riže
•3 šalice povrtnog temeljca (ili 1 povrtna kocka)
•pola šalice ribanog parmezana
•sol i papar

*koristite šalicu zapremine 250 ml

Priprema

1. Bademe popržite na suhoj tavici, dok ne zamirišu i dobiju boju. Stavite ih sa strane.

2. Ljutiku i češnjak nasjeckajte. Zagrijte ulje i dodajte luk. Dinstajte na srednjoj vatri dok luk ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte još minutu, neprestano miješajući.

3. Dodajte šljive i povrtni temeljac (ili povrtnu kocku i tri šalice vode). Posolite i popaprite. Nastavite kuhati dok tekućina ne ispari i rižoto postane kremast.

Na kraju umiješajte pržene bademe i parmezan.

*Napomena: ako koristite povrtnu kocku, pripazite da ne presolite rižoto jer neke kocke sadrže sol u sebi.