FOTO: Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography

Za Dunju i Gordana svi su pričali da bi bili super par. Ljubav na drugi pogled završila je vjenčanjem u Istri

Potres u Zagrebu, a zatim i korona ubrzali su njihovu vezu

S1 vjenčanja

Za Dunju i Gordana svi su pričali da bi bili super par. Ljubav na drugi pogled završila je vjenčanjem u Istri

Potres u Zagrebu, a zatim i korona ubrzali su njihovu vezu

FOTO: Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography

Dunja i Gordan upoznali su se na vjenčanju Dunjine sestre blizanke i Gordanovog prijatelja s faksa. “Nakon toga se godinama nismo sreli, iako smo u međuvremenu često bili spomenuti u društvu, čak i u kontekstu da bi si odgovarali kao par, ali očito se sve dobro u životu treba dočekati, pa tako i naš ponovni susret na jednoj proslavi gdje počinje naša priča”, priča nam Dunja. “Iako je pravi strijelac koji voli svoju slobodu, Gordanu nije dugo trebalo da napravi prvi korak i pogodi me Amorovom strelicom, a ja sam kao prava lavica, malo glumila i čekala da pokaže svoje namjere”, opisuje nam i prepričava dalje kako je išla njihova priča.

Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography
Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography

Zbog potresa je svoju zagrebačku adresu ubrzo zamijenila onom istarskom. Pa je planirani bijeg iz metropole na tjedan dana, završio tako da je malo po malo selila svoje stvari u Buzet. Sve se, opisuje, poklopilo u vrijeme kad smo svi bili izolirani zbog koronavirusa, tako da im je izolacija doslovno promijenila živote – na bolje.

“Nije mi trebalo dugo da se naviknem na Istru i sve dobro što ona nudi. Vina, tartufe, šparoge i blizinu Italije koju i više nego obožavam iako ne znam reći više od Ciao i naručiti espresso”, opisuje nam Dunja i nastavlja.

Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography

Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography

“Da nastavimo s promjenama, kad nam je već tako dobro krenulo, Gordan i ja pojačali smo svoj tim, te nam je život uljepšala jedna mala djevojčica Tena, inače kopija svog tate. Ja još uvijek živim u nadi se da će od mame pokupiti bar karakter, iako mi već sad pregledava zubiće i oponaša tatu u svemu pa tako i u odabiru zanimanja. Nada umire posljednja”.

Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography
Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography

Vjenčanje je, priča nam, došlo na red tek u ljeto 2023. godine. Naime, željeli su ga organizirati nakon što se ljudi skroz opuste od mjera izolacije. “Tražili smo lokaciju u Istri, a nakon što smo u najbližem nam Motovunu pronašli hotel gdje možemo smjestiti goste te crkvu koja se nalazila svega minutu hoda od hotela, nismo puno razmišljali, trebalo je samo pronaći slobodan datum. Ideja je bila da gosti ne moraju koristiti automobile na dan vjenčanja te da se proslava pretvori u vikend druženja s obiteljima i prijateljima”, priča nam Dunja. Njihova ideja pokazala se odličnom. “Čekajući popodne, dan vjenčanja bio je zapravo jako ležeran, gosti su uživali u čarobnom Motovunu, hladili se u bazenu hotela i odličnim istarskim vinima”. Za fotografije je zaslužna Karmen Oblak koja stoji iza imena Love Food Wedding Photography.

Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography
Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography

Obred se održao u crkvi Sv. Stjepana na samom vrhu srednjovjekovnog Motovuna, a proslava na terasi hotela Kaštel koji je zapravo obnovljena palača obitelji Polesini. “Prostor je autentičan i poseban sam po sebi tako da smo ga vrlo malo odlučili dekorirati. U zraku se osjećao miris lavande, stolovi su bili minimalno ukrašeni hortenzijama, grančicama masline i bijelim svijećama”, opisuje Dunja.

Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography
Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography

Bila je sredina srpnja i bilo je prilično vruće pa ne čudi što su u toj večeri potrošili preko 100 kilograma leda. “Naše vjenčanje prošlo je skroz ležerno uz prekrasno druženje i puno smijeha, totalno izmijenjenu koreografiju prvog plesa jer je Gordan odlučio zaboraviti korake i hrabro improvizirati, a ja sam to spretno popratila uz koji okret više. Podij je bio pun, fino se jelo i pilo. Mokre košulje, pokoji istegnuti ligament, puknute potpetice, Alen Vitasović i zvjezdano srpanjsko nebo, samo su dio opisa naše ljetne noći i zabave koja je proletjela u trenu, a koja će se pamtiti zauvijek”, zaključuje.

Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography
Karmen Oblak/Love Food Wedding Photography