Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

HRVATSKA MODA

HRVATSKA MODA A'Marie ima prvu kolekciju kupaćih kostima. Dizajnerica Anamarija Brkić nam je ispričala sve o tome

FOTO: Senja Vild

Kapsulna kolekcija sadrži i šešire i druge dodatke koji bi vam mogli zatrebati na odmoru

“Ideja o ljetnoj kapsulnoj kolekciji došla je spontano, prvenstveno kao odgovor na moju potrebu za idealnim kupaćim kostimom koji mogu nositi kao funkcionalan komad ili kao lijep bodi, ako trebam skoknuti s plaže na ručak ili večeru”, započinje Anamarija Brkić Višnjić priču o prvoj kolekciji kupaćih kostima koju je jučer predstavila u sklopu svog brenda A’marie.

Prvi put je pripremila kolekciju koja sadrži kupaće kostime i to one jednodijelne s mašnama koje se vežu na naramenicama i tako ženama ponudila odličnu alternativu s hrvatskim potpisom.

KOLEKCIJA S ESENCIJALNIM KOMADIMA ZA ODMOR

“Od kupaćeg kostima ideje su se same nadograđivale”, nastavlja dizajnerica. “Poželjela sam i šešir koji će biti funkcionalan i elegantan, pletenu torbu u kojoj na plažu mogu ponijeti knjige i sitnice koje mi trebaju, a uvečer je iskoristiti kao decentan dodatak uz laganu ljetnu haljinu. Kolekciju sam odlučila zaokružiti ručnikom koji je dovoljno velik da ga možete podijeliti s prijateljima, partnerom ili djetetom, a koji dolazi s pripadajućom oversized torbom koju možete nositi i kao zaseban modni dodatak. Iako je svaki komad jedinstven, lako ga možete povezati i nadograditi s ostatkom kolekcije što znatno olakšava ljetni shopping.”

Protesters shout as a vehicle arrives at the drive to the venue where it is thought the 61st annual Bilderberg Meetings is taking place in Watford, north of London, on June 6, 2013. The Bilderberg Meetings aims to bring together over a hundred political leaders and experts from industry, finance, the media and the academy to take part in the annual conference. The conference provides a forum for off-the-record discussions about the trends and major issues facing the world, according to the Bilderberg website. Scores of demonstrators turned out to protest what they call the conference’s lack of transparency. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
AFP

Prva kolekcija kupaćih kostima nazvana je Rio, a naslonjena je, kako kaže dizajnerica, na jedan bezvremenski model koji nosi tipičan A’Marie potpis. “Vjerujem da će sve žene koje nose naš brend prepoznati estetiku koju smo provukli kroz ovu limitiranu ediciju kupaćih kostima. Ovaj sofisticirani jednodijelni kroj s dubokim izrezom, dolazi s naramenicama koje oblikujete sami i vežete u mašne. Pored klasične crne, model dolazi u nekoliko pastelnih i nude nijansi koje su duplo postavljene, a dostupni su u tri veličine.”

Dodaje i da su reakcije publike za sada sjajne, a komadi se mogu kupiti u njihovoj fizičkoj trgovini na adresi Gundulićeva 19 te u webshopu. Cijene? Šeširi se kreću od 980 do 1.470 kuna, ručnici od 1.500 do 1.900, cijena pletenih torbi je 850 kuna, a cijene kupaćih kostima kreću se od 570 do 730 kuna. U galeriji pogledajte cijelu kolekciju.