Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

HRVATSKA MODA

HRVATSKA MODA Ana Maria Ricov pokrenula je novi brend koji omogućuje da se modno uskladite sa svojim ljubimcem

Novi brend domaće dizajnerice zove se Shibesu 

FOTO: Doris Fatur

Novi brend domaće dizajnerice zove se Shibesu

Modna dizajnerica Ana Maria Ricov već četrnaest godina vodi brend koji svake sezone oduševi ponekim komadom. Uspjeh brenda je odavno potvrđen, ali Ana Maria je odlučila da je vrijeme za neke nove stvari i ideje. Tako je pokrenula posve novi brend Shibesu koji je posvetila prirodi i uživanju u njoj.

“Kada je svijet stao, moj stil života se nije puno promijenio. Vrlo sam aktivan tip i svo slobodno vrijeme volim provoditi u prirodi sa svojom životnom suputnicom, irskom setericom Shibom. Šume, planine, obale rijeka i mora naša su najdraža mjesta za igru i sanjarenja. Nastojim maksimalno provoditi vrijeme u čovjekovom prirodnom habitatu – prirodi. U turbulentnoj godini koja je iza nas zaiskrila je ideja o pokretanju novog brenda Shibesu koji je apsolutno i usko usmjeren upravo na takav koncept života, na opušteno bivanje u prirodi sa svojim najdražima”, objasnila je Ana Maria.

Brend je osmišljen je kao idealan suputnik za boravak u prirodi, a pritom najviše mislimo na promjenjivo vrijeme. Zato je kreirala vodonepropusne parke i jakne koje osim što neće biti mokre, zaštitit će vas od kiše i vjetra. Osim toga, mislila je i na ruksake i kabanice za pse pa se možete modno uskladiti s ljubimcem.

U izradi se koriste tkanine od recikliranih materijala, a u tisku se koriste ekološki prihvatljive i biorazgradive boje na bazi vode. Dizajnerica je najavila da se kolekcije proizvode u malim količinama i ovisno o narudžbi. Jednostavne siluete i krojevi ove jakne čine uniseks modelima, a možete ih razgledati u showroomu na lokaciji Vodnikova 8 ili ovdje.