Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

MODA

MODA Australski brend kupaćih kostima inspiriranih Hrvatskom ima novu, održivu kolekciju za cijelu obitelj

FOTO: Alex West

Australski brend Plivati ponosno predstavlja održivu i ekološki prihvatljivu kolekciju kupaćih kostima

Prošle godine se na tržištu pojavio brend kupaćih kostima koji nas je odmah zainteresirao zbog svojih printeva i ženstvenih modela. Saznale smo da se radi o brendu iza kojeg stoji Julianne Bobanović koja je od početka inspirirana mediteranskim stilom. Bivša manekenka i majka dvoje djece brend je nazvala Plivati i otkrila kako je podrijetlo njenog supruga hrvatsko.

Nakon uspješne prve kolekcije sada nam je pokazala novu za koju s ponosom može reći da je izrađena od ekološki prihvatljivih materijala.

Nova kolekcija nosi naziv Plaža, a čini ju nekoliko modela za žene, muškarce i djecu, a printevi evociraju ljeta u Europi, kroz avanture u Hrvatskoj, Italiji i Grčkoj. Ružičaste bugenvilije, bodljikava kruška i jarko žuti suncokreti samo su neki od motiva koji su se našli u novoj kolekciji.

Linija je pažljivo krojena, dizajnirana da bude skromna i prilagođena je različitim tipovima tijela, a stvorena je kao dodatak postojećoj kolekciji Peninsula koja je lansirana prošle godine. Nova moderna kolekcija ostaje u skladu sa ženskim rasponom koji je dostupan u veličinama 8-16 (australsko određivanje veličine). Cijene kreću od 56 australskih dolara po komadu za žene, 64 za muškarce i 35 za djecu, a uskoro će biti dostupna ovdje.