Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

MODA

MODA Četiri odjevne kombinacije koje je Kate Middleton odabrala za posjet Jamajci

Nosila je i dvije vintage haljine

FOTO: afp

Nosila je i dvije vintage haljine

Karipska turneja vojvodu i vojvotkinju od Cambridgea nakon Belizea odvela je na Jamajku. Britanci su Jamajkom upravljali još od 1665. godine, a država je samostalna postala tek 1962. godine. No, Jamajka je i dalje dio Commonwealtha te je Elizabeta II još uvijek njihova kraljica. Zato je po dolasku na Jamajku u utorak, Kate i Williama dočekao prosvjed na kojem su ljudi tražili da Velika Britanija plati reparacije za ropstvo u kojem je držala velik dio stanovništva Jamajke do 1838. godine. Uz to, premijer Andrew Holness rekao je princu Williamu da će Jamajka postati republika te da će kraljicu Elizabetu II zamijeniti demokratski izabranim predsjednikom. Kraljevski par navodno je bio pun razumijevanja te su podržali tu odluku.

A kako to već biva, u medijima se najviše priča o tome što je Kate Middleton nosila pri ovom posjetu. Za dolazak u zračnu luku vojvotkinja je odabrala jarko žutu midi haljinu Roksande Ilinčić koju je iskombinirala s Ferragamo torbicom, Aquazzura salonkama i Sezané naušnicama. Nakon toga par je čekao niz sportskih aktivnosti među kojima je bilo igranje nogometa i upoznavanje s jamajčanskim bob timom. Kate je za tu prigodu odabrala vintage haljinu iz 50-ih iz britanske trgovine Willow Hilson Vintage. Kombinirala ju je s Russell and Bromley cipelama, naušnicama danske dizajnerice Marija Black i narukvicom jamajčanske dizajnerice Lashawnde Bailey-Miller.

Tijekom drugog dana par je prvo posjetio premijera Holnessa, a potom učiteljski fakultet Shortwood Teachers’ College i bolnicu Spanish Town. Kate je za tu prigodu odabrala bijelo Alexandera McQueena, narančastu Ridley London bluzu koju je kombinirala s narančastom vintage torbicom također iz trgovine Willow Hilson te Jimmy Choo salonke. Od nakita je nosila još jednu narukvicu jamajčanske dizajnerice Lashawnde Bailey-Miller te Maria Black naušnice koje je nosila i dan ranije.

Navečer je održana večera u rezidenciji kraljičina predstavnika sir Patricka Allena. Kate je za nju odabrala svjetlucavu Jenny Packham haljinu od tila i smaragdni nakit koji je posudila sama kraljica Elizabeta. Kako je izgledala pogledajte u nastavku.