Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Shopping vodič

Shopping vodič Dva buvljaka i jedan tulum razmjene odjeće na koje se možete uputiti za vikend

Imamo ideju gdje možete provesti vikend

FOTO: Tgm creative

Nakon duga dva tjedna kiše i odgođenih buvljaka, Dronjak i Najs imaju nove termine te se oba buvljaka održavaju ove subote. Najs kreće već od 10 sati na terasi Mojo bara u Martićevoj dok Dronjak počinje sat vremena kasnije u Kleti nasuprot Britanca. Na oba buvljaka čeka vas odlična selekcija ženske i muške odjeće među kojom ćete pronaći neki poseban komad kakav nitko drugi nema, a na Najsu vas čeka i super selekcija rabljenih ploča. U udruzi Vestigium na Rudešu i ove subote održava se tulum razmjene odjeće, a sve detalje o tom događanju kao i o spomenutim buvljacima potražite u nastavku.

Buvljak by Dronjak

Kada: subota 27. svibnja, od 11 do 17 sati
Gdje: Ilica 73, Zagreb
Što: U Kleti nasuprot Britanca u subotu se održava još jedan Buvljak by Dronjak na kojem će vas dočekati unikatni komadi za ljeto, za dom, komadi s potpisom hrvatskih dizajnera itd. Možete izlagati i sami tako da pošaljete prijavu na buvljak.dronjak@gmail.com i napišete pod kojim imenom želite izlagati, koliko mjesta vam i treba i fotografije onoga što ćete izlagati. Osim toga trebat će vam štender, stolica ili nešto drugo što bi vam moglo poslužiti za izlaganje odjeće. Cijena izlaganja ja 7 €, a ako želite i uključen stol za izlaganje platit ćete 10 €.
Više o događanju: KLIK

Najs Mojo Buvljak: second-hand fashion & vinyls

Kada: subota 27. svibnja, od 10 do 18 sati
Gdje: Mojo bar, Martićeva 5
Što: Novo izdanje Najs buvljaka dolazi u Mojo bar. Kupce će zabavljati DJ ekipa iz @natrag.u.disco, a desetak izlagača nudit će pažljivo biran izbor muška i ženske odjeće. Za izlaganje se možete prijaviti i sami putem ovog obrasca, a Najs buvljak ovaj put surađuje s Free Bird Shopom, najvećih second hand shopom ploča na našim prostorima što znači da će u Moju biti i ozbiljna ponuda rabljenih vinila.
Više o događanju: KLIK

Tulum razmjene odjeće

Lucas Hoang

Kada: subota 27. svibnja, od 10 do 12 sati
Gdje: udruga Vestigium, Rudeška cesta 142, Zagreb
Što: U udruzi Vestigium ova razmjena odjeće održava se svake subote, a pravila su takva da donesete maksimalno 10 svojih stvari (nenošena odjeća, modni dodaci i slično; sve osim rublja, čarapa i slično) i možete ih zamijeniti za stvari drugih ljudi. “Osjećajte se slobodno pogledati kroz odjeću koja je uredno izložena za vas i sve što vam odgovara, slobodno uzmite za sebe ili za nekoga drugoga tko je u potrebi”, poručuju iz udruge i naglašavaju da im se, oni koji su u potrebi za odjećom, mogu javiti i bez obaveze donošenja odjeće za razmjenu.
Više o događanju: KLIK