Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

HRVATSKA MODA

HRVATSKA MODA Hrvatski brend Sexy Plexy ima novu kolekciju nakita za ljeto. Čuli smo se s njima

Sexy Plexy predstavio je svoju novu ljetnu kolekciju Coral Reef, a mi smo odmah morali saznati o čemu se radi

Sexy Plexy je brend za nakit koji su prije šest godina otvorile magistrice arhitekture, Iva Kreković Fleiss i Sara Jurlin Sančić. Gotovo sav nakid rade od pleksiglasa, a upravo su predstavile svoju novu kolekciju za ljeto. U novoj kolekciji se mogu pronaći naušnice, ogrlice i narukvice oblikovane u prepoznatljivim ljetnim motivima kao što su sidra ili koralji.

Barcelona's Brazilian defender Dani Alves controls the ball during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
AFP

Inspiracija za kolekciju su koraljni grebeni kao mirne oaze morskog života. Kolekcijom su, kažu, htjele istaknuti prirodne ljepote u svakoj vizuri oko nas, ali i ukazati na važnost njihovog očuvanja. Pleksiglas, već prepoznatljiv materijal za Ivin i Sarin rad, je u ovoj kolekciji obogaćen biserima u raznim tonovima, pravim koraljem i tirkizom.

U galeriji pogledajte cijelu kolekciju koja se može kupiti u Sexy Plexy showroomu u Ilici 14 ili naručiti online, a cijene se kreću od 90 do 280 kuna.