Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

VIKEND SHOPPING

VIKEND SHOPPING Imam par super adresa za shopping zbog kojih se isplati potegnuti do Ljubljane

FOTO: Nives Bošnjak

Kao što već znate jer ste pročitale sve moje članke ovaj tjedan, tjedan provodim u Ljubljani, a jučer sam izdvojila malo vremena i za shopping

Dok u Zagrebu nema puno concept trgovina s odjećom domaćih brendova, Ljubljana ih je prepuna. U četvrtak sam nakon intervjua s Ines Šercelj izdvojila malo vremena i obišla par trgovina koje sam imala na svojoj listi, a i neke koje mi je Ines predložila.

Na listi koju donosim u nastavku nalaze se tri trgovine koje u ponudi imaju slovenske, srpske i hrvatske brendove kao i vintage komade s naših područja. Osim njih, u shopping možete otići i u luksuznu galeriju Emporium koja nudi luksuzne brendove kao što su Kenzo, Valentino, Michael Kors, Diesel i drugi, a Ines mi je predložila i Extraordinary ili skraćeno XO Ljubljana koji u ponudi ima pomno probrane brendove među kojima su Edited i Handstich.

PENTLJA CONCEPT STORE

Pentlja mi je već dugo na listi želja jer znam da osim slovenskih dizajnera, ondje svoju odjeću prodaje i puno hrvatskih dizajnera. Cijene nisu niske, ali možete pronaći sve od dnevnih haljina do kaputa i biti sigurni da je sve kvalitetno i proizvedeno u Sloveniji ili Hrvatskoj. U ponudi imaju više od 80 brendova, a osim odjeće tamo možete naći i beauty proizvode pa čak i šampanjac. Pentlja se nalazi na adresi Mačkova ulica 4.

SANS CONCEPT

https://www.instagram.com/p/Bo9gMTMlukp/?taken-by=sansconcept

Sans je divno uređena koncept trgovina na adresi Tavčarjeva ulica 3. U ponudi ima slovenske i srpske brendove Vandalimorale, JSP i Kiss the Future, a od njihovih komada u prostoru je odjeća te torbe i novčanici. Prostor je mali, ali vrlo profinjen, a uskoro planiraju otvoriti i online trgovinu.

DIVAS VINTAGE

Divas je prava adresa za sve koji traže vintage komade. Ja sam kupila jedne odlične pletene hlače u boji avokada, brend im je nepoznat, ali Divas u ponudi inače ima komade dizajnerskih brendova kao što su Jil Sander, Giorgio Armani, Escada, te starih slovenskih kuća kakva je bila Mura. U ponudi imaju i šešire, torbice, rukavice i cipele, a imaju čak i online trgovinu. Smjestili su se na adresi Gosposvetska cesta 5.