Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

HRVATSKA MODA

HRVATSKA MODA Isprobala sam life coaching izazov hrvatskog brenda Price On Request. Evo kako i vi možete sudjelovati

FOTO: Price On Request

Brend iza kojeg stoje Gala Marija Vrbanić i Filip Vajda već je dobro poznat po detaljno razrađenim konceptima

Rijetke su kolekcije hrvatskih dizajnera koje zaljubljenike u modu i kvalitetan dizajn poput mene, toliko istinski razvesele kao što je slučaj s onima brenda Prica On Request. Mladi dvojac Gala Marija Vrbanić i Filip Vajda razrađuju koncepte svojih kolekcija do najsitnijih detalja, nerijetko dodajući im popratni sadržaj koji nije odjevni pa čak niti prodajni, ali snažno podupire koncept. I uglavnom je ironičan.

Takav je slučaj i s njihovom novom linijom nazvanom LIFE COACHING SERVICE. “Zapravo je neka generalna ideja iza te linije ironija na cijeli life coaching pokret, no, u POR stilu, uz razinu širenja ozbiljne i bitne poruke. Linija će izlaziti u dropovima, a prvi se sastoji od pet grafičkih T-shirta koji su dostupni na POR webshopu, te Approved shopu u Zagrebu. Isto tako, ove subote ćemo imati i pop-up instalaciju u Approvedu kao najavu naše suradnje”, priča mi Gala Marija.

KOLEKCIJA MAJICA KOJIMA KUPUJETE ČLANSTVO U LCS KLUBU

https://www.instagram.com/p/B6GcHsQpJHS/

“Imamo dvije verzije T-shirta, jedan je heavy weight od brušenog pamuka, dok je drugi dekonstruirani light weight T-shirt nastao upcyclingom dead-stock XD materijala. Slogan prvog dropa je: It’s nice to be important, but it’s also important to be nice.” dodaje Gala. U svom su radu već iskorištavali tzv. dead-stock iz starih kolekcija Galine majke, Ksenije Vrbanić i njenog brenda Xenia Design, i koristili natpise na majicama kako bi ukazali na neku važnu poruku, no priča ovaj put tu ne staje. Na red dolazi LIFE COACHING SERVICE izazov i članstvo u istoimenom klubu.

“Zapravo svaki vlasnik T-shirta postaje član našeg LIFE COACHING SERVICE kluba, te postaje licencirani LIFE COACH. Uz to postoji i #porlcs challenge za koji ne moraš biti član da bi ga obavio tj. obavljanjem istog dobivaš šansu osvojiti T-shirt i postati član. Kako se LCS bazira na piramidalnoj shemi (zamislite princip rada Herbalifea), tako svaki član obavljanjem #porlcs challengea osvaja napredovanje i određene benefite”, kaže Gala.

Generalni cilj ovog izazova je, kaže Gala, locirati neki problem u društvu ili generalno, mapirati ga i podijeliti s ostalima, a sve u svrhu generalne osviještenosti i rješavanja tog problema. I nema granica, problem može biti bilo što od globalnog zatopljenja do činjenice da ljudi ne znaju parkirati.

KAKO FUNKCIONIRA IZAZOV

https://www.instagram.com/p/B6N5z_-JfRd/

Kao i niz drugih stvari u Super1 svijetu, i ovaj sam izazov morala isprobati. Imala sam dvije opcije. Kupiti majicu i postati član nakon čega bih dobila napredovanje u POR LCS piramidalom sustavu i popust pri idućoj kupnji te diplomu odnosno potvrdu da sam napredovala. Druga opcija bila je odraditi izazov kao netko tko nije član i prepustiti se Gali i Filipu koji će odlučiti je li moj izazov dovoljno dobro odrađen nakon čega će mi biti dodijeljena majica odnosno članstvo, no ako nije dobar dobit ću tek pohvalnicu bez članstva.

Budući da su mi Gala i Filip ukazali povjerenje i dali počasno članstvo u POR LCS klubu, moj zadatak nije bio samo ispuniti ovaj izazov nego i potaknuti vas da ga ispunite. Za to sam odabrala temu koju sam načela jučer člankom o jednoj haljini, a to je održiva moda. Tijekom prošle godine sebi sam postavila izazov i krenula se boriti protiv svog neprijatelja, brze mode, pa sam iznova na evente nosila istu haljinu čime sam htjela ukazati na to da ne trebamo novi komad za svaki izlazak iz kuće i, uostalom, da nikoga nije ni briga za to. A sad je red na vas.

Zanima nas tko je vaš neprijatelj, kako vi podržavate održivu modu, koju haljinu nosite iznova, kako njegujete staru odjeću ili kako općenito pristupate ovom problemu? Ispunite izazov ovdje i posjetite naš Instagram gdje možete ostaviti komentar, objaviti fotografiju ili bilo kakvom drugom objavom s oznakom #porlcs sudjelovati u POR LCS izazovu. Najbolja prijava osvaja POR majicu odnosno članstvo u LIFE COACHING SERVICE klubu, a svi sudionici svoju zasluženu pohvalnicu.