Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

MODA

MODA Kako je Jonah Hill postao ikona stila

U posljednjih nekoliko godina Jonah Hill donosi hrabre odluke kad je u pitanju odijevanje. I super mu ide

FOTO: TGM CREATIVE / @jonahhill

U posljednjih nekoliko godina Jonah Hill donosi hrabre odluke kad je u pitanju odijevanje. I super mu ide

Kad se 2007. pojavio u filmu Superbad kao brbljavi srednjoškolski luzer, Jonah Hilla javnost je počela povezivati s upravo takvim karakterima. A isto su učinili i casting direktori koji su ga kasnije zvali upravo za takve uloge u različitim komedijama. I njegov osobni stil u privatnom životu bio je tada sličan onome što su nosili njegovi likovi. Nosio je šilterice, na crvenom tepihu bi se pojavio u hudici ili T-shirtu s raskopčanom kariranom košuljom preko. Isprobavao je i odijela, ali rijetko bi pogodio s fittingom, a onda se dogodio zaokret. Smršavio je drastično i promijenio smjer u karijeri, prešavši s komedija na ozbiljnije uloge pa i ulogu redatelja. U intervjuima je pričao da je prošao kroz veliku transformaciju u tom periodu, posebno po pitanju mentalnog zdravlja. A jedna od promjena koja mu se dogodila jest i ta da si je dopustio odijevati se kako želi odnosno nositi ono što ga veseli.

https://www.instagram.com/p/CYuKzVkvqR1/

“Oduvijek su me zanimali osobni stil i moda, ali uvijek sam bio krupniji tip. (…) Ali naučio sam da neovisno o tome jesam li sitan ili krupan, ja sam taj koji definira svoj stil. Velika prekretnica bila mi je kad sam shvatio da je ok biti svoj. Ne moram biti nitko tko ne želim biti. I ako me zanima moda onda tako treba biti, ne trebam to odgurnuti već prihvatiti”, rekao je prije dvije godine za GQ dodavši da modna industrija ne radi odjeću za krupnije osobe niti je prezentira na način da bi se oni takve građe u njoj uopće mogli zamisliti, ali mu se sviđa promjena koja se polako događa u industriji po tom pitanju.

“Još uvijek znam čuti ljude kad raspravljaju o mom mjestu u modnom svijetu ili što god i govore: ‘Taj tip? Taj neugledni tip iz Superbada?””, prepričao je Hill za GQ objasnivši da ga takve izjave više ne diraju te da se danas zabavlja s modom kako god mu odgovara. A da bi prenio svijetu što je otkrio kroz rad na sebi čak i je snimio dokumentarac o svom psihoterapeutu Philu Stutzu za Netflix. Transformacija koju je prošao po pitanju mentalnog zdravlja definitivno se odrazila na njegovom stilu pa tako Hill danas nosi jarke boje, kratke hlačice i puno tie-dyea. Trenutačno je u fazi svakodnevnog surfanja ispred svoje kuće na plaži u Kaliforniji pa nosi izblajhanu plavu kosu i raskopčane košulje. A na premijeri filma Don’t Look Up krajem prošle godine pojavio se sa svojom djevojkom Sarah Brady u identičnim blijedo plavim Gucci odijelima i natikačama.

https://www.instagram.com/p/CXJbugUFdgV/

Vidi se da uživa u tome što nosi, a u tome mu povremeno pomaže i stilist Ezra Woods. I čini se da je to dobitna kombinacija jer o Hillovim se kombinacijama priča na svakom crvenom tepihu na kojem se pojavi, GQ ga je prošle godine odabrao kao zvijezdu jedne od svojih naslovnica, a kuća Marni u travnju ga je angažirala kao zaštitno lice svoje posljednje kampanje. U nastavku smo izdvojili nekoliko cool izdanja poznatog glumca.

https://www.instagram.com/p/CdJhtS7P8wK/

https://www.instagram.com/p/CcO8uzilixp/

https://www.instagram.com/p/CXCnw-3PSdH/

https://www.instagram.com/p/CW2AkWvlZyP/

https://www.instagram.com/p/CVyWoT1FumM/

https://www.instagram.com/p/CTGaxnBFGZj/

https://www.instagram.com/p/CS-EnD3P4tM/

https://www.instagram.com/p/CcrlhjZNVOQ/

https://www.instagram.com/p/Ccp_DilLuSI/