Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Modna revija

Modna revija Magična Isola Bella je bila kulisa za novu Louis Vuitton cruise kolekciju. Pogledajte video

Modna klika sjatila se na talijanski jezerski otočić kako bi uživala u novitetima kreativnog direktora Nicholasa Ghesquierea

A model walks during the dress rehearsal of the Louis Vuitton Cruise 2024 fashion show in Isola Bella, a small island on Lake Maggiore, near Stresa on May 24, 2023. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
FOTO: AFP

Kreativni direktor modne kuće Louis Vuitton, Nicholas Ghesquiere, prvi je koji je još 2014. u taj brend uveo cruise kolekcije. Radi se o manjim ljetnim kolekcijama koje se obično mogu kupiti odmah i koje najčešće na jednom mjestu nude sve što bi vam moglo trebati za ljetovanje. Za ovu novu Ghesquiere se nadahnuo sirenama, a za kulisu je odabrao talijanski otočić na jezeru Maggiore, Isola Bella. Na otočiću na kojem inače obitava oko 20 stalnih rezidenata sinoć se okupilo više od tisuću ljudi. Na reviju je stigao novi kreativni direktor muške linije Louis Vuitton, Pharell Williams, kao i brojni poznati među kojima su bile i Oprah Winfrey, Catherine Deneuve i Cate Blanchett.

Kolekcija je imala ukupno 50 odjevnih kombinacija, a s obzirom na to da su glavna nit vodilja bile mitske jezerske sirene, bila je puna svjetlucavih plavičastih i zelenkastih tkanina, neoprena, detalja koji su izgledali kao kapljice vode i riblje ljuske te ovratnika nalik na peraje. Čitava je revija zamišljena kao transformacija sirene pa su tako u prvom dijelu kolekcije te reference doslovnije, a kasnije prerastaju u svakodnevne komade koji tek u natruhama sugeriraju isti izvor nadahnuća. U nastavku pogledajte snimku revije.