Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

NOVI BREND

NOVI BREND Novi brend Slavsocks ima čarape koje će vas izdvojiti, ali i ujediniti. Evo koja je priča

Brend Slavsocks proizvodi čarape s motivima balkanskih kultura

FOTO: Tamir Potokar

Brend Slavsocks proizvodi čarape s motivima balkanskih kultura

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s brendovima koje neumorno pokreću regionalni kreativci.

Ime brenda: Slavsocks.

Iza brenda stoji: Tina Mentol, magistra kulturne antropologije i manekenka.

Brend se bavi: Slavsocks ekološke čarape se proizvode u Slaveniji. Slavenia je novi entitet, nova zamišljena zajednica ljudi koji imaju zajednički Slav. Motivi na čarapama dio su različitih kultura s Balkana, neki od njih čak su i drugačije nazvani, ali kao dio slavenske zajednice dijelimo samo ljubav prema bureku, ajvaru, rakiji, ćevapima i sličnom. U Slaveniji nije važno odakle ste i kakva je vaša prošlost; ono što je zaista važno je budućnost i kakav je vaš odnos s motivom.

Slavsocks okuplja ljude koji dijele ljubav prema bureku i rakiji kroz održive modne komade, koje sada možemo nositi kao dio svog identiteta i pokazivati ljubav i poštovanje.

Brend je pokrenut: Brend je pokrenut u prosincu 2020. godine, ali imala sam ideju u glavi od ljeta. Napravila sam istraživanje – proučila trendove i na kraju pokušala dati ljudima ono što žele – ali svejedno sam imala na umu pokušati učiniti Slavsocks održivim i ekološki prihvatljivim.

Pokrenula sam ga jer: Volim posebne i različite čarape. Ponekad nosim i različite čarape samo zato što mogu. Vidjela sam puno čarapa s hamburgerima, nekih riječi na engleskom i slično. Zašto ne bi mogli imati nešto markirano iz naše zajedničke kulture ili nešto što predstavlja našu regiju? Također volim podržavati lokalni biznis i biti eko – a zašto ne sve to spojiti u jedno?

Može se razgledati i kupiti: Slavsocks može se naručiti putem webshopa www.slavsocks.com ili društvenih mreža Instagram i Facebook. Nadam se da ću u budućnosti pronaći neke koncept trgovine širom Balkana i kao što kažemo: pokušat ćemo biti Slaveni na svakom koraku sa Slavsocksima.

Cijene se kreću: Oko 100 kuna.