Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

KRUTI ŠAMPONI

KRUTI ŠAMPONI Pronašle smo 10 krutih šampona za kosu, i iznenadile se koliko ih se samo proizvodi kod nas

Izbor krutih šampona na tržištu sve je veći pa smo malo provjerile aktualnu ponudu

Prva asocijacija na spomen krutih šampona za pranje kose je – kratka kosa. Navikla sam na tekuće koje je jednostavnije utrljati do vlasišta i dobro ga izribati, ali sam bila radoznala isprobati i kruti. To je bilo davno, čini mi se da je Lush bio jedan od prvih koji ga je prodavao i ako se dobro sjećam u sebi je imao mentu i papar. Čak mi se svidio taj osjećaj ribanja s pločicom po vlasištu, ali sam se brzo vratila svojoj staroj navici korištenja tekućeg.

Krute šampone najčešće vežemo uz prirodne sastojke i ekologiju, što i nije daleko od istine jer su usmjereni prirodi. Od domaćih proizvođača možete pronaći brendove kao što su Savonia, Mala do lavande, Tinktura, Lanalu, Kuća magične trave i druge, a imamo i nekoliko stranih brendova koji su popularni kod nas. Sigurno je da je Lush odavno utabao put mnogim proizvodima koje je počeo prodavati među prvima, ali već dugo nije jedini.

Savonia, 18,00 kuna

Šampon koji je napravljen od amle i kane koje imaju ulogu hranjenja kose i daju kosi volumen i sjaj te reguliraju lučenje sebuma. Palmarossa, pravo bogatstvo indijskih mirisa daje mu slatkoću s ulogom da stimulira cirkulaciju u vlasištu. Ima umirujuće djelovanje.

Lush, 75,00 kuna

Jason and the argan oil namijenjen je svima koje žele jaku, sjajnu i meku kosu. Ovaj šampon je pun ulja i argana i ruže i vašoj će kosi pružiti baš to, a dobar je za svjetlije nijanse kose.

Mala od lavande, 45,00 kuna

Kruti šampon za kosu od Neema i Koprive odličan je za jačanje korjena i vlasišta kose, obnavljanje tjemena, a djeluje i protiv ispadanja kose koja je izmučena raznim tretmanima i bojanju kose. Koristi se već stoljećima, jer neem štiti, hrani i vlaži najosjetljiviju kožu.

Tinktura, 39,00 kuna

idealan za masnu kosu koju trebate prati gotovo svaki dan. Ovaj šampon od limuna i lavande traje čak do 40 pranja i uz njega ćete zaboraviti na loše stanje kose. Ovaj potpuno prirodni šampon za njegu kose u krutom obliku pružit će kosi duboku njegu, sjaj, smanjiti proizvodnju sebuma i mašćenje kose.

Lanalu, 55,00 kuna

Ovaj blagi šampon od koprive izrađen je od potpuno prirodnih sirovina, prirodnog pjenila tinkture koprive, biljnog glicerina, eteričnog ulja čajevca i ružmarina. Ne sadrži sulfate, umjetne mirise ili boje, a za koprivu je poznato da je pravi lijek za kosu.

Inmusic festival
Julien Duval

Lamazuna, 104,10 kuna

Kruti šampon od jele, proizvođača Lamazuna, je učinkovit kao dvije flaše tekućeg šampona i primjenjuje se kao normalan sapun. Idealan je za čišćenje svih tipova kose i pogodan je za vegane.

Flow, 95,40 kuna

Ovaj je balansirajući šampon idealan za pranje masne kose. Sadrži ulje čajevca koje kontrolira prekomjernu proizvodnju sebuma. Ružmarin i menta dodatno osvježavaju i čiste vlasište.

flow festival

Kuća magične trave, 64,00 kuna

Prirodni kruti šampon sa regeneratorom, za obojenu i oštećenu kosu, protiv lomljenja i cvjetanja kose. Olakšava raščešljavanje i jedan je od rijetkih koji u sebi imaju i regenerator.

Ethique, 104,00 kuna

Heali Kiwi! je dobar izbor za sve one koje pate od problema s vlasištem jer je pun kivijevog, kokosovog, neem ulja i ulja karanje. Osjetljivo vlasište koje prati svrbež bit će zahvalno.

Nashe, 55,00 kuna

NASHE kruti šamponi za kosu su proizvedeni hladnom tehnikom saponifikacije biljnih te se smatraju najkvalitetnijim, a sama tehnika omogućuje korištenje najosjetljivijih i najcjenjenijih dodataka što ovu tehniku stavlja ispred najpopularnijih. Sadrže visokokvalitetna ulja kao što je ricinusovo, makadamia, maslinovo, kokosovo i palmino ulje.