Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Crveni tepih

Crveni tepih Sjaj starog Hollywooda osvijetlio je crveni tepih tijekom osme večeri u Cannesu

Julia Garner, Jennie i niz drugih poznatih žena odabrale su siluete starog Hollywooda

US actress Julia Garner arrives for the screening of the film "Asteroid City" during the 76th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 23, 2023. (Photo by CHRISTOPHE SIMON / AFP)
FOTO: AFP

Hrabre i neočekivane odabire na crvenom tepihu uvijek spremno pozdravljamo i s entuzijazmom proučavamo, no ima li išta lijepe od klasike starog Hollywooda? Julia Garner odlično je to demonstrirala sinoć tijekom osme večeri na filmskom festivalu u Cannesu. Nosila je sitno plisiranu Gucci haljinu koja je podsjećala na Madame Gres i kakvu bi danas sigurno nosila Grace Kelly. Jennie iz benda Blackpink podsjećala je na Audrey Hepburn u crno-bijeloj haljini šangajskog brenda Shushu/Tong, a Fan Binbing na Ginger Rogers u filmu Cilindar iz 1935. godine.

Bilo je i upitnih odabira. Maja Hawke sasvim je pogriješila u stiliziranju Pradine zelene haljine s bijelim čizmama kojima nikako nije mjesto niti ispod te haljine, a niti na jugu Francuske na samom kraju svibnja. No, sve u svemu oda starom Hollywoodu u kombinacijama gore spomenutih žena sasvim je popravila dojam osme večeri. U nastavku pogledajte što se sve nosilo na crvenom tepihu.

Jennie

Nosi: Shushu/Tong

Rosie Huntington-Whiteley

Nosi: Fendi Couture

Fan Binbing

Nosi: Tamara Ralph

Brie Larson

Nosi: Chanel

Julia Garner

Nosi: Gucci

Scarlett Johansson

Nosi: Prada

Tina Kunakey

Nosi: Alaïa

Maja Hawke

Nosi: Prada

Olivia Culpo

Nosi: Miss Sohee

Marianne Fonesca

Nosi: Georges Hobeika

Marina Ruy Barbosa

Nosi: Gucci

Cindy Bruna

Nosi: Vivienne Westwood

Troye Sivan

Nosi: Valentino

Lori Harvey

Nosi: Dundas

Leonie Hanne

Nosi: Nicole + Felicia