Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

MODA

MODA Trendseterica Blanca Miró kreirala je boho kolekciju za Reserved. Pogledajte sve komade

Kolekcija je puna patchworka, printeva i jarkih boja

FOTO: reserved

Kolekcija je puna patchworka, printeva i jarkih boja

Španjolska influencerica i stilistica Blanca Miró kreirala je kolekciju za poljski high street brend Reserved. Ideja je bila kreirati vintage garderobu iz snova odnosno novu kolekciju koja ima vintage i boho odlike kakve Miró voli vidjeti u vlastitom ormaru. “Moj apetit za vintageom probudio se kada sam otkrila bakinu i maminu garderobu. Imala sam tada šesnaest godina. Nije prošao niti jedan dan, a da nisam nešto ukrala iz njihovih ormara. U početku sam nosila njihovu odjeću, ali sjećam se dana kada sam primila prvu plaću. Otišla sam u starinski butik i potrošila sve”, kazala je Miró povodom izlaska ove kolekcije.

Kolekcija se sastoji od 38 komada među kojima su odjevni predmeti, cipele i modni dodaci. Miró ju je zamislila kao putovanje kroz vlastiti stil od djetinjstva do danas. U njoj zato vidimo jedno odlično odijelo od samta, patchwork komade među kojima su sakoi, haljine i pidžama odijela, mnogo kariranih komada i kao i onih koji podsjećaju na sedamdesete kao što su jedna patchwork torba od brušene kože i pleteni pončo s resama.

Cijene u kolekciji kreću se od 79,90 kuna za čarape s motivom srca do 1.799,90 kuna za jedan vuneni kaput s detaljima od umjetnog krzna. Kolekcija je dostupna i u Hrvatskoj i to putem Reservedove online trgovine. Dostava je besplatna ako naručite podizanje u trgovini ili potrošite više od 350 kuna. Komade iz kolekcije pogledajte u galeriji.