Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Modna vijest

Modna vijest U Hrvatsku stiže luksuzni brend torbi koje obožavaju i sestre Olsen

Dragon Diffusion je belgijski brend čije torbe nose Ashley Olsen i Jeanne Damas, a uskoro stižu u rovinjsku concept trgovinu Salt

FOTO: @dragon.diffusion

Rovinjska concept trgovina Salt u Hrvatsku je dovela neke od najpoznatijih održivih luksuznih brendova kao što su Eres, Kate Cate, Laura Urbinati i brojni drugi. U novoj sezoni koju uskoro otvaraju na svojim lokacijama u rovinjskim hotelima Lone i Monte Mulini, u njihovoj ponudi naći će se još jedan poznati brend – Dragon Diffusion. Radi se o belgijskom brendu koji je još 1985. osnovao dizajner Craig Wright. Wright je stručnjak za kožu koji je već tada imao niz godina iskustva u radu s tim materijalom kao i proizvodni pogon u Indiji gdje i danas proizvodi svoje torbe.

Pletenje lišća, pruća i drugih materijala uglavnom biljnog podrijetla u torbe, košare i druge slične predmete za prenošenje manjeg ili većeg tereta, kroz povijest su se mogle naći u gotovo svakoj zemlji svijeta. A Wright na stranicama svog brenda ističe da su prvi tragovi pletenja kože na isti način zabilježeni na Balkanu, točnije u Hrvatskoj, Bosni, Albaniji i Crnoj Gori dok je poznato da se u Dalmaciji s predmetima od pletene kože i trgovalo. Upravo su te tehnike izrade nadahnule Wirghta da osmisli vlastitu tehniku pletenja kožnatih traka u torbe za svaki dan koje traju cijeli život.

TORBA ZA CIJELI ŽIVOT

Dragon Diffusion torbe izrađuju se od prirodne životinjske kože koja nije tretirana štetnim kemikalijama ni bojama već se boji prirodnim bojama dobivenih od povrća. Tako obrađene kožnate trake stručnjaci obučeni za pletenje kože, pletu u čvrste torbe koje vam uz pravilnu njegu mogu trajati cijeli život. S nošenjem će tek razviti finu patinu koja će im dati još ljepši izgled kroz vrijeme. Dragon Diffusion u ponudi ima gotovo 40 modela torbi od pletene kože za sve stilove i sezone, a dio njih uskoro dolazi u rovinjsku concept trgovinu Salt.

“Imat ćemo klasične komade kao i nekoliko modela za plažu”, otkrili su nam vlasnici Salta u čiju trgovinu ove torbe stižu do kraja ožujka. “Najviše nam se sviđa to što su sve ove torbe različite i stare različito, zapravo je svaka jedinstvena. I možete ih nositi tijekom cijele godine, u gradu ili na putovanju”, kazali su nam. Prvi su u Hrvatskoj koji će u ponudi imati Dragon Diffusion komade koje inače obožavaju i brojne poznate žene, a među kojima su Ashley Olsen i Jeanne Damas.