Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

NOVI BREND

NOVI BREND Uz ove naušnice zaboravite na minimalizam. Potpisuje ih novi hrvatski brend

Iza brenda stoji Monika Zubović koju možda već znate iz brojnih modnih projekata 

FOTO: Privatni album

Iza brenda stoji Monika Zubović koju možda već znate iz brojnih modnih projekata

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci, ali i oni iz regije

Ime brenda: Dip n drip

Tko stoji iza brenda: Moje ime je Monika Zubović. Neki me možda znaju preko mojih modnih projekata na kojima sam radila proteklih nekoliko godina. Tijekom i poslije studija međunarodnog poslovanja i škole modnog dizajna te magisterija iz modnog menadžmenta, put me vodio po New Yorku, Milanu i Londonu gdje sam se educirala i stjecala iskustvo rada u kreativnim industrijama na području razvijanja poslovanja i održivosti u procesu dizajniranja. Taj put pratim i danas kroz osobne projekte, ali i kroz brojne vanjske suradnje.

Dip n drip je moja terapija i bijeg od svih pravila, smjernica, estetike i sl. koje u svakodnevnom poslu moram slijediti. Pomalo je kaotičan, ali ga ja baš takvog volim.

Što: Jako slatki nakit, u potpunosti ručno izrađen od raznih polimera. Najčešće koristim polimernu glinu i razne vrste smole. Svaki komad nakita je jedinstven, što je posebna čar ručno oblikovanih proizvoda. Povremeno izbacujem mini dropove koje unaprijed najavim na Instagramu, a budući da većina modela dolazi u samo nekoliko primjeraka, prodaja funkcionira po principu tko prvi – njegovo.

Kada je nastao: Dip n drip je nastao potpuno spontano i neplanirano, početkom ove godine. Još uvijek ga ne nazivam brendom nego svojim malim slatkim hobijem.

Zašto: Iskreno mislim kada kažem da je Dip n drip nastao spontano. Išla sam na jedan event te nisam mogla pronaći naušnice koje bi mi odgovarale uz outfit koji sam zamislila. Krenula sam istraživati od čega bih mogla sama izraditi to nešto i tako otkrila cijeli novi svijet. Zaronila sam u zajednicu koja se bavi izradom nakita tog tipa i potpuno se zaljubila u osjećaj koji pruža proces izrade i eksperimentiranja.

Paralelno se bližio Božić, stoga sam svoj novootkriveni hobi odlučila podijeliti s prijateljima. Svatko je dobio dva para naušnica – jedan za sebe, i drugi koji može darovati nekoj dragoj osobi. I tako je sve krenulo. Budući da su reakcije bile jako pozitivne, odlučila sam sve modele skupiti na jednoj Instagram stranici pa je tako nastao @dipndripjewelry.

Stvari se mogu razgledati i kupiti: Svi zainteresirani tu mogu pratiti obavijesti o novim kolekcijama i javiti mi se direktno s upitima na Instagram. Dip n drip paketić svakome izmami osmijeh na lice, i to mi je trenutno najbitnije u cijeloj ovoj priči.

Cijene se kreću: od 80 do 300 kuna.