Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Modna vijest

Modna vijest Versace i Dua Lipa sinoć su u Cannesu predstavili novu zajedničku kolekciju. Vruća je

Donatella Versace još je jednom odabrala savršen trenutak za predstavljanje nove kolekcije

British singer and model Dua Lipa (C) and Italian fashion designer Donatella Versace (R) acknowledge applause following the presentation of Versace's Women's Spring-Summer 2022 collection during the Fashion Week in Milan on September 24, 2021. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
FOTO: AFP

Nakon što je jesensku kolekciju za ovu godinu predstavila u Hollywoodu, dva dana prije ovogodišnje dodjele Oscara, Donatella Versace i s novom je kolekcijom odlučila naganjati filmsku kliku. Svoje najnovije kreacije servirala im je sinoć tijekom filmskog festivala u Cannesu. Čitava kolekcija nastala je u suradnji s britansko-albanskom pop zvijezdom Duom Lipa. Savršen je ovo tajming i za glazbenicu koja je u Cannesu prvi put javno pokazala novog partnera, redatelja Romaina Gavrasa, a u petak joj izlazi nova pjesma koju je napisala za Barbie film Grete Gerwig koji nam stiže u srpnju.

Kolekcija koju su Donatella i Dua sinoć otkrile javnosti je predjesenska linija koja se može kupiti odmah, a nazvana je La Vacanza. Revija je održana u vili s pogledom na Cannes u kojoj su snimani dijelovi Hitchcockovog filma Drž’te lopova. Od pojedinih komada koje smo vidjeli na pisti, najpamtljivija su nova izdanja Versaceovih kreacija s motivima leptira i bubamara iz 1995. koje je Dua uostalom već i nosila. A iako kolekcija navodno nije imala nikakvu temu, izborom stylinga zaokruženog raskošnim frizurama i paletom boja kojom je dominirala ružičasta, Donatella nam je jasno dala do znanja da će Dua nositi niz tih komada na promo turneji za Barbie film koja kreće kroz mjesec i pol dana. U nastavku pogledajte snimku revije.