Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

PROMO

PROMO Za bezbrižno uživanje u ljetu tu je INTIMINA menstrualna čašica

FOTO: PR

Olakšajte si one dane u mjesecu kupnjom menstrualne čašice

Vrijeme je ljetnih odmora i dok neki uživaju u plivanju u moru, drugi osvježenje traže u rijekama i jezerima. No, što kada dođu oni dani u mjesecu? INTIMINA, švedski brend posvećen ženskom intiminom zdravlju, nedavno je lansirao menstrualnu čašicu Ziggy Cup 2 koja nudi nesmetano uživanje u plivanju i drugim ljetnim aktivnostima tijekom menstruacije. No, ono što čini čašicu Ziggy Cup 2 drugačijom je činjenica da je to prva menstrualna čašica koja se može koristiti za vrijeme penetracije tijekom seksualnog odnosa – bez nereda. Uz Ziggy Cup ne trebate se odreći nijednog užitka tijekom menstruacije.

5 razloga zašto se ovog ljeta trebate odlučiti na menstrualnu čašicu

Kad stigne menstruacija, svaka radnja nam se čini napornijom, a pogotovo tijekom ljeta. Vrućine, znojenje, menstrualni bolovi svakome stvaraju nelagodu, a kad se događaju istovremeno, mogu značajno otežati život mnogim ženama. A što je s ljetnim odmorom? Dok su mnogu uvjereni da im menstruacija može samo pokvariti uživanje na plaži ili u boravak u prirodi, činjenica je da to uopće ne mora biti tako. Zahvaljujući menstrualnim čašicama poput onih brenda INTIMINA, moguće je potpuno zaboraviti na menstruaciju i bezbrižno uživati u plivanju i drugim ljetnim aktivnostima, kao i nošenju svjetlih modnih kombinacija bez straha da će doći do curenja. A uz Ziggy Cup, i vruće ljetne noći mogu postati još toplijima: jer ova revolucionarna menstrualna čašica omogućuje nesmetani seksualni odnos tijekom menstruacije – bez “nereda”.

Ziggy Cup višekratna menstrualna čašica izgleda drugačije od ostalih čašica. Ona je dulja i tanja i postavlja se izravno ispod vrata maternice, tako da vaginalni kanal ostaje slobodan pa je omogućen penetrativni seksualni odnos. Nedavno lansirana poboljšana verzija čašice naziva je Ziggy Cup 2, a dolazi u dvije veličine, A i B, tako da svi mogu pronaći odgovarajuću čašicu za svoje potrebe.

Evo još nekoliko razloga zašto biste trebali isprobati menstrualnu čašicu:

1. Menstrualne čašice su višekratni menstrualni proizvodi napravljeni od mekanog medicinskog silikona koji je siguran za tijelo, ne upija mirise te sprječava suhoću i alergije koje ponekad uzrokuju upijajući menstrualni proizvodi.

2. Ako plivate s menstrualnom čašicom, nikakva tekućina ne može ući, a kako je kapacitet čašice puno veći od kapaciteta tampona, mala je vjerojatnost da ćete “procuriti”.

3. Menstrualnu čašicu možete nositi čak do 8 sati prije nego što je ispraznite. Zamislite da provedete cijeli dan na plaži ili na poslu ne misleći na mijenjanje uložaka ili tampona i iskoristite ga za neke važnije stvari.

4. Svaka žena tijekom svog života u prosjeku upotrijebi 17.000 jednokratnih menstrualnih proizvoda, a toj vrsti otpada su potrebna stoljeća kako bi se razgradila, zbog plastike u svom sastavu. Menstrualna čašica može trajati do 10 godina (Ziggy Cup do 2 godine), što znači da značajno možete pomoći očuvanju okoliša i smanjiti vlastiti menstrualni otpad.

5. Prosječna žena tijekom svog života potroši više od 20.000 kuna na jednokratne proizvode za menstruaciju. Kupnjom jedne menstrualne čašice, ušteda je značajna!