Gastro test

Probali smo tri nova sendviča iz Pan-peka. Svima je baza piletina i mekano pecivo, ali jedan je favorit

Rade se na licu mjesta i napravljeni su sa svježim sastojcima, a mi smo ih sa zadovoljstvom kušali

FOTO: Pan-pek

Pronaći vremena u danu za kvalitetan obrok može biti pravi izazov, pa si nerijetko odlučimo skratiti muke i jednostavno odemo u pekarnicu. Ponuda je u njima posljednjih nekoliko godina zaista napredovala pa tako uz sve one standardne stvari, poput raznih peciva i pizze, možete naići i na salate, deserte, ali i posebne sendviče. Pan-pek je nedavno predstavio tri nova sendviča – gurmanski sendvič, sendvič s piletinom i premium sendvič. Kod nas u redakciji često je glavno pitanje dana “Što ćemo danas za ručak?”. Stoga smo se ovog puta odlučili za nove Pan-pek sendviče koji su nas zaintrigirali.

Čim je kolegica donijela sendviče, ekipa se skupila u kuhinji i počela su pitanja “Što je to?”, “Možemo li i mi probati?” i “Ostavite nam barem griz”. Imajte na umu da smo recenziju pisali tik prije ručka, a baš tada su svi najgladniji. Srećom, ova su tri sendviča velika i iznimno bogata pa smo ih mogli komotno podijeliti međusobno. Zahvaljujući sjajnim kulinarskim vještinama jedne kolegice, sendviči su bili uspješno podijeljeni na tri komada, a naša stručna recenzija je mogla započeti.

Gurmanski sendvič

Panceta je bila savršeno hrskava i slana Pan-pek

Prvi na redu je bio gurmanski sendvič. U mekanom hamby pecivu sa sezamom bili su grillana piletina, rastopljeni cheddar sir i hrskava panceta, uz svježu salatu i majonezu. Odmah nas je bilo oduševilo neizmjerno mekano pecivo koje je istovremeno ostalo postojano i nije raspadalo u rukama. Ocjenjivačka ekipa se složila da je drugi veliki plus količina sastojaka. Nemali broj puta nam se dogodilo da smo bili užasno gladni i jedva dočekali svoj red u pekarnici, samo da bi se razočarali s količinom sastojaka između dvije polovice peciva, no ovdje to nije bio slučaj.

Piletina je zaista bila meka i dobro pečena, a posebno nam se svidjela panceta koja je bila hrskava i intenzivna. Iako je panceta sama po sebi donekle nametljiva, odlično se uklopila u cjelinu i u omjeru s poštenim odreskom piletine, zajedno tvore bogat sendvič i obrok. Čak i oni koji nisu preveliki obožavatelji majoneze, jer da i takvi ljudi postoje, složili su se da je majoneze bilo taman toliko da poveže sve skupa, ali ne i da nadvlada ostale okuse. U ovakvim sendvičima koji su ujedno i bogati salatom, postoji opasnost da pecivo postane gnjecavo, ali u ovom sendviču nije bilo takvih naznaka.

Sendvič s piletinom

Kiseli krastavci bili su savršena protuteža mesu Pan-pek

Ako ste ljubitelji panirane piletine, ovaj sendvič će vas oduševiti, baš kao što je i nas. Posebno nam se svidjelo što piletina nije bila isušena, nego hrskava izvana i fino mekana iznutra. Uz piletinu, u sendviču se nalaze i slojevi hrskave sezonske salate i rajčice te kiseli krastavci koji su mesu i pecivu dali dobru kiselkastu protutežu. Sve je začinjeno finim umakom na bazi mrkve i majoneze, ali ponovno, ništa se ne prelijeva iz sendviča pa ga možete jesti i u pokretu. Primjerice, nad laptopom dok pišete recenziju.

Iako bismo možda u teoriji ovaj sendvič mogli i sami složiti, složili smo se u redakciji da je upitno bismo li u vlastitoj kuhinji uspjeli sami napraviti ovako dobro jelo. Jer ipak, nekad je teško pogoditi normative da bi dobili balansiran umak ili pak ispeći meso tako da bude sočno i rumeno. Pecivo je pak bilo iznimno mekano iznutra i kompaktno izvana tako da se nije raspadalo i mrvilo u rukama. Veliki plus od nas imaju i sjemenke sezama i lana koje, osim što su ukusne, vrlo su dobre i za probavu.

Premium sendvič

Povrće s grilla najveće je iznenađenje ovog sendviča Pan-pek

Kao da smo znali, najbolji sendvič smo ostavili za sam kraj. Premium sendvič također je napravljen od softy peciva sa sjemenkama lana i sezama. Upravo ovo mekano pecivo s fino pečenom korom je na jednom mjestu držalo sve sastojke – paniranu piletinu, povrće s grilla, salatu i feta sir. Ovo je definitivno bio sendvič s najneočekivanijim sastojcima, ali isto tako i najukusniji našem ocjenjivačkom timu.

Ono što nas je posebno osvojilo jest to što je povrće bilo ukusno, a ne gnjecavo, što je prava rijetkost. Najviše nam se svidjelo to što je povrće s grilla bilo raznovrsno i nije se štedilo na tikvici, uz klasičnu papriku i gljive. Grillano povrće uz paniranu piletinu nam je, iako je u sendviču, ostavilo dojam kao da smo pojeli ozbiljan obrok. Hrskava piletina, meko i okusom intenzivno povrće i osvježavajuće kockice feta sira, na kojima se ne štedi, odlična su kombinacija okusa koja nikoga u kuhinji nije ostavila ravnodušnim.

Iako smo u ovoj recenziji najveći pobjednici mi koji smo imali priliku kušati ove sendviče, ipak smo izdvojili jedan sendvič koji nam je bio najbolji. Pogađate, u pitanju je premium sendvič.


Sadržaj nastao u suradnji s Pan-pekom.