Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

DIZAJN INTERIJERA

DIZAJN INTERIJERA Ako je rujan vaš mjesec za odmor, onda svakako razmotrite ovu rustikalnu kamenu kuću na Hvaru

Elegancija utopljena u kombinaciju drva, kamena i bjeline

FOTO: CROATIALUXURYRENT.COM

Elegancija utopljena u kombinaciju drva, kamena i bjeline

Za sve one koji su svoj godišnji odmor odlučili ostaviti za rujan, izgledno je da će se zbilja nauživati. Na to će posebno utjecati pomno odabran smještaj, a mi imamo jednu krasnu preporuku. Ime joj je Villa Arte i nalazi se na Hvaru u gradu Stari Grad. Ne moramo ni govoriti koliko je Hvar divan izvan sezone, radi čega je i sam odmor nekako mirniji te kvalitetniji. Naime, vila koju vam predstavljamo sagrađena je 2022. godine, a u pitanju je kombinacija rustikalnog, tradicije i suvremenih elemenata. Svojim gostima pruža oko 160 četvornih metara stambene površine, dok ukupna površina imanja iznosi 400.

Kuća je u potpunosti klimatizirana i pruža smještaj za maksimalno osam osoba, dok je optimalan broj šest. Gosti će se ondje udobno smjestiti u tri spavaće sobe, od kojih dvije imaju bračne krevete, a treća soba ima dva single kreveta. Kao dodatni ležaj tu je i futon na razvlačenje za dvije osobe. Vila ima i tri en suite kupaonice od kojih dvije imaju tuš kabinu, a jedna kadu, te jedan odvojeni toalet.

Villa Arte se sastoji od dva međusobno povezana objekta i oba imaju dvije etaže. Na onoj prvoj smjestio se dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom koji se suptilno nastavlja na vrt, točnije krasno uređen eksterijer u kojem se krije i bazen. Što se tiče samog interijera, njime prevladava drvo u natur boji, ali i kamen koji se međusobno pretapaju i nadopunjuju. Sve to skupa interijeru daje jednu posebnu dozu šarma. Slično je i u spavaćem dijelu te kupaonicama koje su estetski vrlo slične, pa cijela kuća tako priča jednu unificiranu interijersku priču. Naglasak je pritom na prozračnim materijalima, bjelini, nježnim bež i bijelim nijansama, a sve zajedno sinonim je za eleganciju i hedonizam.

Super vijest je da je vanjski bazen grijani oko kojeg se nalazi i malo sunčalište s pet ležaljki. Ondje ćete pronaći još i blagovaonski stol te roštilj na ugljen ili drvo, a intima i svojevrsna izolacija su vam ondje zagarantirani jer je imanje okruženo ogradom i šarmantnim maslinama. Kako izgleda ovaj divan smještaj za odmor o kojem više možete doznati ovdje, donosimo vam u nastavku.

AFP/AFP