Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

interijer

interijer Danas vas vodimo u jedan mali, ugodan i moderan apartman u centru Zagreba. Galerija je sjajno iskorištena

FOTO: Dražen Kokorić

U samom centru Zagreba, u Dalmatinskoj ulici, pronašli smo jedan stan s daškom glamura. Vlasnik ga je kompletno adaptirao i moderno uredio

“Bitno mi je bilo da se gosti osjećaju kao kod vlastite kuće, a ne da su kao u prolazu” govori mi vlasnik jednog jako zgodnog i novog stana za najam u zagrebačkoj Dalmatinskoj ulici na broju 14.

I iako danas izgleda vrlo atraktivno, moderno i ugodno, priča na početku nije bila ni približno toliko lijepa. Stan je bio izuzetno derutan i star, pa su iz njega doslovno morali iščupati sve van, odnosno instalacije, grijanje, zidove i podove raditi kompletno nanovo.

“Unatoč svemu, htjeli smo zadržati neki duh starog zagrebačkog stana u centru Zagreba, ali ga i oplemeniti te osuvremeniti detaljima kao što su Gino Sarfatti rasvjetna tijela za Flos i pametni tv uređaji, kao i najbrža internetska veza koja je danas svima vrlo važna” objašnjava mi vlasnik te dodaje da je za interijer i cijeli projekt zaslužan arhitektonski studio 4Uha, no da je i on sam intenzivno sudjelovao cijelom procesu, posebice u izboru namještaja.

PIXSELL

Pričajući dalje o uređenju, vlasnik mi pokazuje kako su u interijeru kombinirali i mramor, zlatne akcente, štukature i podove toplih nijansi. S obzirom na kvadraturu i raspored, sav namještaj je rađen po mjeri kako bi se svaki kutak stana kvalitetno iskoristio.

Ono što je cijelom projektu išlo u prilog jest da je u pitanju stan visokog stropa, visine 3,7 metara, pa je tu prednost svakako trebalo iskoristiti. Odluka je pala na galeriju u funkciji spavaće sobe, čime se interijeru dala dodatna, ali potrebna dimenzija i uvijek rado viđen dojam prostranosti.

Kako izgleda ova simpatično upakirana luksuzno-moderna priča u zgradi koja datira još iz 1875. godine donosimo u sklopu članka, a više informacija o samom smještaju možete doznati putem njihovog Instagram profila.

PIXSELL
PIXSELL
PIXSELL
PIXSELL
PIXSELL
Tino Sven Sušić
Petar Glebov/PIXSELL
23.01.2013., Zagreb - Sjednica Ustavnog suda Republike Hrvatske. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
PIXSELL
screenshot/youtube