GASTRO TEST

Isprobali smo hit recept s TikToka za jogurt tost. Evo kako nam je ispao

Prilično je jednostavan i dobra je opcija ako za doručak želite isprobati nešto malo drugačije

FOTO: Aleksandar Selak

Prilično je jednostavan i dobra je opcija ako za doručak želite isprobati nešto malo drugačije

Nismo sigurni kako se to točno dogodilo, ali TikTok je postao mjesto s kojeg dolaze neki od najpopularnijih recepata današnjice. Naravno, ne radi se o elaboriranim receptima za večere na kojima ćete ugostiti desetak ljudi i oduševiti ih svojom inovativnošću, već o receptima koji traže nekoliko uglavnom lako dobavljivih sastojaka i kombiniraju ih na nešto drugačiji način. U redakciji smo već testirali nekoliko viralnih hitova, a ovaj je put stigao red na tzv. jogurt tost koji se uglavnom jede za doručak. Što će vam sve za njega trebati, kako se priprema, ali i kako nam se na kraju svidio, provjerite u nastavku.

JOGURT TOST

Sastojci

nekoliko žlica grčkog jogurta
jedno jaje srednje veličine
5 šnita tost kruha
šaka malina (ili drugog šumskog voća po izboru)
žličica javorovog sirupa (ili prema ukusu)
malo cimeta (opcionalno)

Postupak

Jogurt stavite u zdjelicu pa u njega dodajte jaje. Smjesu dobro umutite pjenjačom, pa joj dodajte javorov sirup, cimet ako koristite i ponovno dobro promiješajte. Sljedeći je korak žlicom napraviti mala udubljenja, pritisnuti je o šnite tost kruha kako bi se stvorio prostor za stavljanje smjese bez da se ona prelije preko rubova. Kad ste to napravili, pažljivo dodajte smjesu, a onda i po nekoliko malina na svaku šnitu. U pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 150 stupnjeva stavite protvan s tost kruhom i pecite ga dvadesetak minuta.

ZAKLJUČAK

Aleksandar Selak

Pozitivna strana ovog recepta je što je prilično jednostavan. Zgodna je opcija za sve one kojima su dosadili njihovi klasični doručci i žele isprobati nešto drugačije. S druge strane, moramo reći da nas okus nije bacio u trans. Onako kako ga zamišljate kad vidite sastojke, takav otprilike i je. Hrskavi prepečenac s malo slatkog jogurta i šumskim voćem. Nije loš, ali nije ni takav da bismo ovaj recept hrlili pripremati ponovno. Zaključili smo kako bi se mogao svidjeti djeci i odlično poslužiti roditeljima koji više nisu sigurni što bi im pripremali.