Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

HRVATSKI BREND

HRVATSKI BREND Jako nam je fora ovaj hrvatski brend ručno rađenih sapuna i svijeća nastao iz ljubavi prema prirodi

Brend je nastao iz velike ljubavi osnivačice prema prirodi i životinjama

edf
FOTO: oleum

Brend je nastao iz velike ljubavi osnivačice prema prirodi i životinjama

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u rubrici Super1 vas upoznaje s brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci

Tko: Pokretač brenda Oleum je Dubravka Horvat Kipčić, a Oleum je nastao iz njene velike ljubavi prema prirodi i životinjama. Ta ljubav se nekako spontano usmjerila prema korištenju prirodnih proizvoda i ono što je njoj bilo bitno željela je približiti i drugima: da sami osjete snagu prirode, da razviju poštovanje prema našem planetu i da pronađu zadovoljstvo u malim, svakodnevnim stvarima. Kako je to namjeravala postići? Krenula je od sebe, od onoga u što vjeruje i osjeća i s puno pažnje osmislila proizvode koji će spojem najboljeg iz prirode pozitivno djelovati na naša osjetila.

Oleum proizvodi nastaju isprobavanjem različitih recepata i omjera, uživanjem u igri boja i mirisa, sve dok god se ne stvori idealna kombinacija. Neprestano istražujući, usavršavajući i kreativno nadopunjavajući kolekciju, ne bi li se i drugi zaljubili u Oleum na prvi pogled i miris.

Što: Ručno izrađeni proizvodi svilenkaste teksture i blagog mirisa, u malim serijama, od pomno biranih prirodnih i biljnih sastojaka, otkrit će vam novo zadovoljstvo svakodnevnih navika. Svi Oleum proizvodi su unikatni, rađeni ručno isključivo sa sastojcima biljnog porijekla i nisu testirani na životinjama. U paleti Oleum proizvoda našli su se ručno rađeni biljni sapuni, ručno lijevane svijeće od prirodnog sojinog voska, različite kombinacije mirisnih soli, te poklon paketi od navedenih proizvoda kao i personalizirani pokloni i zahvalnice.

Kada: Oleum je nastao 2018.

 

Zašto: Jednom kada je i sama dala priliku prirodnim proizvodima i kada je osjetila razliku, Dubravka se više nije željela vratiti na staro. To iskustvo htjela je omogućiti i svojoj okolini: da propituju, da se osvještavaju, da čine nešto dobro i za sebe i za okolinu, a pritom da i uživaju. I tako se njena zanimacija laganim koracima pretvorila u kreativni posao.

Može se razgledati i kupiti: U partner trgovinama (Babushka i Witrina u Zagrebu, Get More u Splitu, Podgora plus u Podgori, …), putem online shopa Štand.hr te službene web stranice. Oleum možete pratiti i putem Instagrama.

Cijene se kreću: od 26 do 96 kuna.