Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

PRIRODA

PRIRODA Jeste li već čuli za Sun & Moon Garden? Zara i Luka žele nas naučiti kako vrtlariti i čuvati okoliš

Besplatno pogledajte screening dokumentarca koji otkriva kako možemo pomoći planetu Zemlji

FOTO: Sun & Moon Garden YouTUbe

Besplatno pogledajte screening dokumentarca koji otkriva kako možemo pomoći planetu Zemlji

Zara Hrvatin i Luka Radiković pokrenuli su jučer YouTube kanal na kojem su predstavili svoj najnoviji projekt Sun & Moon Garden. Radi se o video projektu koji će pratiti njihov napredak i savjete u sadnji i njezi vrta prema načelima permakulture. Lansirali su i web stranicu, a kako bi obilježili lansiranje projekta i Dan planeta Zemlje koji se održava 22. travnja, ondje će nam omogućiti besolatno gledanje dugometražnog dokumentarnog filma Kiss the Ground.

Radi se o filmu u kojem, rekli su nam, “Woody Harrelson otkriva ‘novi, stari pristup’ poljoprivredi pod nazivom Regenerativna poljopriveda koji ima potencijal uravnotežiti našu klimu, obnoviti naše zalihe vode i nahraniti svijet. Dokumentarac je sniman na engleskom jeziku, no ovaj put dostupan nam je prijevod na hrvatskom kako bi svi s potpunim razumijevanjem pratili ovaj važan film.” Kako biste gledali film prijaviti se možete ovdje.

Sun & Moon Garden tim

Zara i Luka nisu sami u projektu, uz sebe imaju i iskusnije vrtlare Vericu i Sandija te dvije mace i jednog psa. Svi su oni svoj život u gradu zamijenili za život na selu, a s nama će od sada nadalje dijeliti savjete i edukativne sadržaje iz svijeta vrtlarstva, permakulture, forest gardeninga te mnoge druge aktualne teme iz vrtlarstva. Više o cijelom projektu pogledajte u videu i zapratite ih na YouTubeu i Instagramu.