Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

HRVATSKI BREND

HRVATSKI BREND Jeste li već probali sapune hrvatskog brenda Silvan? O njima je pisao čak i britanski Vogue

FOTO: PR

Silvan je pokrenula povjesničarka umjetnosti i profesorica engleskog jezika čija se vizija rodila iz interdisciplinarnog pristupa

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci

Ime brenda: Silvan

Tko: Iza brenda stoji Jelena Bikić, tridesetjednogodišnja magistra povijesti umjetnosti i engleskog jezika. Silvan predstavlja jedinstvenu viziju koja se rodila upravo iz interdisciplinarnog pristupa. Ono što danas imamo kao krajnji rezultat jest prirodna kozmetika koja svojim dizajnom i samim pakiranjem iznosi priču o hrvatskoj kulturi. Dizajn pakiranja inspiriran je geometrijskim motivima prapovijesne umjetnosti Ilira. Ilirska plemena slavila su Silvana kao zaštitnika divlje prirode, šuma i pašnjaka te su mu kao takvome često radili spomenike ispod vedra neba – sub divo (pod zvijezdama).

Što: Silvan je hrvatska kozmetika u kojoj se kultura, povijest i tradicija susreću sa suvremenim dizajnom. Visokokvalitetni proizvodi za njegu kože zapakirani su u izvanrednu priču inspiriranu prapovijesnom umjetnošću ilirskog naroda – čiji se bog divlje prirode, šuma i pašnjaka zvao Silvan. U ponudi se nalaze sljedeći proizvodi; Black & Pure (sapun od aktivnog ugljena s eteričnim uljem čajevca za čišćenje lica), Sea Nymph (sapun od kokosa s morskom soli i jojobom koji služi kao piling prilikom tuširanja) te Milk & Honey (kozje mlijeko, med od drače, eterično ulje lavande).

Kada: 2016.

Zašto: Svi sastojci koje koriste pri izradi te u konačnici dizajn i sam sastav pakiranja usmjereni su na promociju održivosti i života bez otpada, a potom i bogatog kulturnog nasljeđa domovine. Samo pakiranje načinjeno je od biorazgradivog papira u kojeg su ugrađene sjemenke različitih vrsta livadnog cvijeća. Pakiranje možete u cijelosti zasaditi.

Može se razgledati i kupiti: Proizvodi su odnedavno dostupni u svim Dm prodavaonicama diljem Hrvatske, kao i u sklopu MasterCardovog projekta Priceless Croatia na njihovoj internet stranici. Posebna ponuda sastoji se od poklon paketa u kojem možete pronaći tri sapuna, platnenu vrećicu sa zemljom te teglicu za cvijeće tako da su kupci odmah ponukani na interakciju s ovim jedinstvenim pakiranjem.

Cijene se kreću: Između 19,90 i 29,90 kuna za pojedinačne sapune.