Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

HRVATSKI BREND

HRVATSKI BREND Oduševilo nas je ovo ručno rađeno posuđe. U pitanju je hrvatski brend za koji trebate znati

Maara Ceramica je divan brend ručno rađene keramike iza kojeg stoje Tanja i Marina

FOTO: Instagram @maara.ceramica

Maara Ceramica je divan brend ručno rađene keramike iza kojeg stoje Tanja i Marina

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci

Ime brenda: Maara Ceramica. Kada se donosila odluka kako nazvati brend, bio je to poprilično izazovan trenutak jer nije baš lako izabrati ime koje će biti jednostavno, lako pamtljivo i na neki način univerzalno i prepoznatljivo na svim jezicima. Nakon nekoliko različitih prijedloga, odabrano je upravo ovo ime, jer ono povezuje dvije meni jako važne osobe, moju majku Maru i moju Marinu, koju bih najlakše mogla opisati kao moju nebiološku sestru.

Iza brenda stoji: Tanja Rukavina dizajnerica keramike, iz Zagreba, uz neizostavnu pomoć, podršku i asistenciju obitelji i prijatelja, bez kojih se sve ovo ne bi moglo realizirati, te Marina Mustapić koja kao vjetar prohuji radionicom jer ju neke druge obaveze trenutno drže poprilično okupiranom, ali ljubav prema glini i stvaranju je neuništiva pa kada više ne može izdržati i kada joj sve počne strahovito nedostajati, ona je opet tu, kao i kada se nakupi narudžbi koje ja sama ne mogu odraditi.

Brend se bavi: izradom ručno rađenog, unikatnog posuđa od keramike, odnosno kamenine i porculana. Maara Ceramica proizvodi izrađeni su od čvrste kamenine (stoneware gline), te glazirani glazurama koje su namijenjene upravo za primjenu na predmetima u kojima se poslužuje hrana i piće. Time je osigurana njihova ispravnost za upotrebu kako za osobne potrebe u domu, tako i za profesionalnu upotrebu u restoranima, barovima i slično. Kamenina se odlikuje iznimnom čvrstoćom i otpornošću, a to je rezultat sastava gline koje se koristi pri izradi, te visokoj temperaturi paljenje koja iznosi 1220 stupnjeva Celzijevih. Pri dizajnu i izradi predmeta naglasak je stavljen na jednostavnost forme, glazure koje su neutralnih, nenametljivih boja, kako bi zapravo s hranom koja je u njima poslužena pružili jedinstven ugođaj i doživljaj užitka u jelu.

Brend je nastao: Brend Maara Ceramica nastao je 2020. godine kao takav, iako tome prethodi više od 15 godina rada mog ateljea. To je bio period kada sam radila uglavnom unikatne, one of a kind predmete od keramike, održavala tečajeve keramike i radionice, kroz koje je prošlo više od 50 ljudi, a neki od njih i danas su dio te priče, pa tako Brigita, Marija i Hrvoje, sada imaju iz sebe 10 godina keramičarskih druženja u kojima zajedno stvaramo, učimo, istražujemo… Početkom 2020. godine, Marina je prvi puta sjela u mom ateljeu za lončarsko kolo, te se uz bocu finog prosecca i puno smijeha rodila ideja o stvaranju Maara Ceramica brenda. Od tada pa do danas radimo posuđe koje i same koristimo u našim domovima, te koje danas koriste naši kupci u Hrvatskoj i inozemstvu.

Stvari se mogu razgledati i kupiti: U ateljeu, radionici u Zagrebu, te na Instagram profilu i na Maaraceramica.com. Narudžba je, do izrade webshopa kojem se nadamo u rujnu 2022., moguća direktno putem našeg emaila studio@maaraceramica.com ili osobnim dogovorom. S obzirom na to da često radimo predmete po narudžbi i prilagođavamo neke detalje našim kupcima, za sada je direktan kontakt najbolja opcija jer tako možemo dogovoriti sve opcije i ispoštivati želje naših kupaca.

Cijene se kreću: Cijene naših pojedinačnih proizvoda se kreću od 150 do 1000 kuna, a cijene setova posuđa se dogovaraju i formiraju zavisno o željama kupca, količinama, eventualnim personaliziranim zahtjevima i slično.