Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

NOVO MJESTO

NOVO MJESTO Omiljeni kofer. preselio se u novi, veći prostor u Mesničkoj. Otišli smo do njih i doznali detalje

Dosadašnji prostor u Gundulićevoj zamijenili su onim veće kvadrature koji je osigurao i proširenje njihovih ideja, ali i ponude

FOTO: Aleksandar Selak

Dosadašnji prostor u Gundulićevoj zamijenili su onim veće kvadrature u blizini, a koji je osigurao i proširenje njihovih ideja te ponude

kofer. je hrvatski brend koji je nastao sasvim slučajno, ali kod kojeg baš ništa nije slučajno, kao ni njihov već godinama rado posjećen dućan u Gundulićevoj. U pitanju je lifestyle brend koji su 2016. godine pokrenuli Irena Mićić, Marija Matković, Mario Piteša i Ivan Knežević, a sve je počelo, kako se prisjećaju, jednom svijećom i – prepirkom. Naime, nakon što su u kućnoj radinosti otkrili da mogu izrađivati svijeće upakirane u limenke, koje mogu služiti kao ukras, poklon ili zahvalnica na vjenčanju, trebalo je (samo) smisliti ime brenda. I dok su složni bili oko naziva kofer jer svijeće, kao i ostali asortiman iz ponude stane u jedan prosječan kovčeg, muški dio tima navijao je za Kofer & Company, sve dok Irena nije izrekla: “Bit će kofer i točka!”. Tako je brend dobio svoj naziv, ali i prepoznatljiv logo s točkom, a sve ostalo je kažu povijest, ali i priča koja je upravo dobila svoj nastavak jer su jučer u Mesničkoj otvorili svoj novi, veći kofer. prostor koji smo odmah znatiželjno posjetili.

Više kvadrata za puno želja

“Dućan u Gundulićevoj nam je prirastao srcu, posebno zato što je to prvo prodajno mjesto koje smo otvorili otkad brend postoji, no, s godinama je postajao premalen za sve ideje i zamisli te smo s vremenom shvatili da je za ostvariti ono što bismo željeli, ipak potrebno nešto više kvadrata” priča mi vesela ekipa koja stoji iza ovog projekta i otkrivaju kako su ove jeseni pronašli novu lokaciju koja im se svidjela na prvi pogled. Osim toga, bila je dovoljno blizu prvotnoj, radi čega vjeruju da njihovim kupcima neće biti problem tih nekoliko dodatnih minuta šetnje.

Začini u rinfuzi, ali i radionice te kušaonice

Na pitanju što u Mesničkoj tako možemo očekivati i koji su neki glavni aduti kažu: “Novi kofer. će realizirati ideje i želje koje imamo već dulje vrijeme, a posebno onu prodaje začina u rinfuzi. U suradnji s proizvođačem začina i dehidriranog voća, u novom prostoru će se nalaziti puno širi spektar aroma, od dehidrata i začina za gin tonic pa sve do slatkih začina te onih koji su namijenjeni svakodnevnoj uporabi u raznim kulinarskim kreacijama.” No, kupce bi ondje također mogla razveseliti vijest da će se prilikom kupnje moći i dodatno educirati o svakom pojedinom začinu, kao i doznati s čime ga najbolje upariti. Vjeruj i da će ih ondje mogućnost kupnje točno željene gramaže posebno razveseliti. Uz tu novost, kofer. će u Mesničkoj ostvariti i suradnju s iskusnim barmenima pa će se u drugom, skrivenom dijelu prostora, uskoro održavati radionice i degustacije gina, vina i viskija.

Lijepo kreiran i multifunkcionalan prostor

Osim ponude, morali smo se dotaknuti i lijepo uređenog prostora koji ondje ne može proći nezamijećeno i koji je sjajna dopuna ovom šarmantnom konceptu. Doznajem tako da je novi kofer. projektiran kao jednostavan i multifunkcionalan prostor za čiji je dizajn zaslužna arhitektica Lana Trobentar Šimunić iz arhitektonskog ureda Lunixar. Glavnu oblikovnu ulogu prostora dijele postojeći svod od opeke i novi cementni pod. Pod se bojom prilagođava boji opeke na svodu te se ‘uzdiže’ na zidove, namještaj i pult kako bi se dobio dojam stvarnog zalaženja u ‘kofer lijepih proizvoda’.

Dućan ima i jedan skriveni dio

Glavni pult, oltarski nametnut u prostoru, tlocrtno je zakrivljen kako bi se otvorio prema vratima i kupcu, te kako bi se dobio prostor za središnji modularni stol koji će se po potrebi prilagođavati različitim scenarijima korištenja. Neutralna obrada zidova i odabrana keramika stvorili su čistu podlogu za police koje oblikom u gornjem dijelu prate svod, a svojim se bojama i materijalima uklapaju u već prepoznatljiv stil kofer. dućana. Prodajni dio novog kofer. dućana koloritom se razlikuje od skrivenog, tzv. unseen, dijela dućana, a dva su dijela odvojena teškim baršunastima zavjesama, koje stvaraju dodatni element u doživljaju prostora. Dizajn zavjesa, a ujedno i nove radne pregače zaposlenika, potpisuje pak Lana Puljić iz modnog brenda Lokomotiva.

Selekcija vina i pjenušaca kao veliki novitet

Za kraj, pitam ih i da nam malo više kažu što sve možemo očekivati od ponude u novom kofer. dućanu. Naglašavaju kako je proširena ponuda onoga što su dosad imali itekako vidljiva, ali da imaju i puno noviteta.

“Naime, kofer. police krase premium ginovi, tonici, čajevi, svijeće od prirodnog voska i keramičke šalice te već spomenuti začini u svim veličinama pakiranja. Isto tako, tu su i dalje proizvodi nastali u suradnji s mladim talentiranim umjetnicima i dizajnerima kao što su platnene torbice, ukrasne vrećice za boce i čestitke itd. No, najveći novitet je svakako selekcija hrvatskih vina te pjenušaca i šampanjaca, pripadajućih čaša koje se odsad nalaze na našim policama, pa prije nego što idete na večeru u goste, finom kapljicom možete se opremiti i u kofer. dućanu. Za amaterske koktel majstore pripremili smo i žlice za miješanje te jiggere, a sve potrebno za ukusno piće nalazi se i dalje iskombinirano u našim boxevima. Kako i inače surađujemo s hrvatskim proizvođačima, logično je bilo i da kontaktiramo one koji se bave proizvodnjom čokolade kako bi naša premium gift ponuda bila potpuna” poručuje uzbuđeno divna ekipa koja vas odsad čeka na novoj kofer. adresi Mesnička 6.

11.06.2015., Graz, Austrija - Otvorenje nove zgrade Styre u Grazu. Ivica Todoric. Photo: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
PIXSELL