Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

ARHITEKTURA

ARHITEKTURA Ova ekskluzivna vila nalazi se na Kvarneru i bila je veliki izazov arhitektima. Na krovu ima vidikovac

FOTO: Lotus Architecti

Savršeno položena na samom rubu Opatijske rivijere, odakle se pruža spektakularan pogled na more, smjestila se ova luksuzna Villa AltaVista

Iznad Opatije, na uzvisini u Ičićima nedavno je osvanula ekskluzivna vila. Ime joj je AltaVista, a nastala je prema projektu zagrebačkog studija Lotus Architecti, predvođen arhitekticom Majom Bručić.

U pitanju je bio prilično kompleksan projekt te veliki izazov za Ivanu Pozaić, arhitekticu koja konkretno stoji iza ovog projekta. S obzirom na to da je parcela bila uska, a duga te na povišenom terenu, projekt je elegantno u finalu izveden u L-obliku, položen kaskadno s prirodnim nagibom.

Ovo atraktivno zadnje može se pohvaliti kategorizacijom od čak pet zvjezdica, a ono po čemu je posebno jest ambijent u koji je vila uklopljena, koji joj je omogućio divan panoramski pogled na Kvarnerski zaljev, točnije na otoke Krk i Cres.

Kada govorimo o samom projektu, on ima četiri etaže. Tu su tako i četiri spavaće sobe od kojih svaka ima svoju kupaonicu, a koje se nalaze na najvišim etažama, dok su na onoj najnižoj smješteni dodatni sadržaji kao što su vinski podrum i prostor za razonodu sa stolom za biljar, wellness sa saunom i jacuzzijem te sunčalište s bazenom.

No, najveća posebnost AltaVista vile svakako je krovna terasa u funkciji vidikovca. Mjesto je to čiji pogled naprosto oduzima dah, a najljepši je u periodu zalaska sunca. Vidikovac je napravljen od kamena, točnije istarskog kanfanara, a mjesto je jedno od omiljenih za večernja druženja.

Sam interijer vile uređen je moderno te naglašen dizajnerskim komadima. Prevladavaju drvo, staklo i koža, a jako puno računa vodilo se i o rasvjeti, rasvjetnim tijelima koja su ovdje pažljivo birana i uklopljena.

Villa AltaVista jedan je od onih projekata koji se rijetko viđa na hrvatskoj obali. Ono što su željeli postići ovim projektom, prema riječima investitora, osim suvremenog modernog arhitektonskog rješenja, to je i definitivno koncept hotela u malom koji je danas posebno tražen i na cijeni. U nastavku detaljno razgledajte ovu luksuznu ljepoticu iznad Opatije.