Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

VODIČ

VODIČ Ovih sedam lokacija u gradu idealno je za piknik u dubokom hladu. Ponesite košaru i uživajte

Ljetni piknik u gradu uvijek je dobra ideja

FOTO: Shutterstock

Piknik u gradu uvijek je dobra ideja

Ako vam ovih dana putevi ne vode na more i ako umjesto na jednoj od gradskih terasa ljetne mjesece želite provesti negdje u prirodi, u sjeni drveća, uz jezero ili na livadi, a pritom se dobro zabaviti i opustiti – organizirajte si piknik. Uz dekicu, košaru s omiljenim zalogajima i hladnom tekućinom, knjige i pokojeg sportskog rekvizita, za ovakav provod vam ne treba zbilja ništa drugo. Dok čekate sad već tradicionalni Mali piknik na Vranicanijevoj poljani koji kreće krajem srpnja vi si svoj već sada možete organizirati na jednoj od sedam prigodnih lokacija u gradu koje vam donosimo u nastavku.

Maksimir

Jedan od omiljenih gradskih parkova osim za rekreaciju dobro je mjesto i za piknik. Osim košare sa sendvičima i rashlađenim pićima ponesite i pokoji sportski rekvizit, a ne zaboravite ni sprej protiv komaraca ili pak kremu s visokim zaštitnim faktorom.

Jarun

Poznato gradsko jezero još je jedno od mjesta na kojem s obitelji i prijateljima možete tijekom ljetnih mjeseci organizirati piknik, sa sendvičima ili roštiljom. Usput se možete okupati i osunčati.

Bundek

Košaru punu omiljenih delicija tijekom ljetnih mjeseci možete ponijeti na još jedno omiljeno gradsko jezero, Bundek. Prilika je to za kratki bijeg barem na nekoliko sati od obaveza kojima smo svakodnevno zatrpani. A ondje ćete sigurno pronaći i duboki hlad.

Zrinjevac

Omiljeni gradski park i mjesto brojnih događanja može poslužiti i kao mjesto na kojem možete poput turista uživati u pikniku. Ako i niste ništa ponijeli usput možete u hodu kupiti kakav sendvič, salatu, kolač, kavu za van, sladoled ili rashlađeni napitak. Ako pored sebe imate omiljenu knjigu ili slušalice užitak će za predah biti upotpunjen.

Cmrok

Upravo zbog izoliranosti i mira koji će vam pružiti Cmrok može biti idealno mjesto za vaš piknik, kako preko tjedna tako i za vikend. Umjesto u omiljenom kafiću popijte kavu iz termosice. Tko želi može i odspavati te tako napuniti baterije za obaveze koje slijede.

Sljeme

Jedno od mjesta na kojem se tijekom vrućih ljetnih mjeseci volimo rashladiti je i Sljeme. Na jednoj od livada na kojima zasigurno neće biti gužve moći ćete se ugodno smjestiti i uživati u onom što ste sa sobom ponijeli. Zato pinklec na rame i put pod noge. Za one kojima se ne da pješačiti tu je i nedavno otvorena sljemenska žičara.

Ribnjak

Park Ribnjak na kojem se posljednjih godina održava Art Park još je jedno od mjesta na kojem možete organizirati svoj piknik u hladu. Ako se nakon posla spontano odlučite za njega, ne brinite. Sve što vam treba možete nabaviti na putu do tamo. Svi koji nemaju dekicu sa sobom mogu se smjestiti na klupicu i uživati u ovoj gradskoj oazi.