Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

MOJE RUKE

MOJE RUKE PR menadžerica Helena Štedul otkrila nam je što nikad ne skida s ruku

Otkrila nam je kakav nakit preferira i što nikad ne skida s ruku

FOTO: TGM CREATIVE

Otkrila nam je kakav nakit preferira i što nikad ne skida s ruku

U rubrici Moje ruke otkrivamo priče ljudi koje stoje iza njihovih ruku. Bilo da se radi o nakitu ili nekim trajnim znamenjem koje one krase

Za Helenu Štedul ste sigurno čuli ako ste se kretali ili tražili usluge nekih od najjačih PR agencija u Hrvatskoj. Neko vrijeme je vodila i svoj brend Stedulica čija je trgovina bila smještena na Ilici. Kaže da joj je oduvijek bio izazov pronaći odjeću koja joj odgovara estetikom i veličinama s obzirom na to da je visoka 181 centimetar. Trgovinu je zatvorila, ali želja za stvaranjem odjeće i dalje je ostala pa se nada povratku u modne vode. Majka je dvoje djece, Amelie i Noella, a upravo je navršila 44 godine.

OD NAKITA JOJ JE POSEBNO VAŽAN POKLON TOME VRBANA

Helena ima ruke prepune narukvica koje nikada ne skida, a to su one brenda Pomellato, i narukvica Cloud&Co i još neke brendirane. Nosila je Rolex Milgauss, prsten Evil eye i elegantnu ogrlicu. Kaže nam da su to narukvice koje nosi uvijek i istaknula da svaka od njih ima neko posebno značenje. “Tomo Vrban mi je prije smrti ostavio jednu Pomelato narukvicu, na kojoj svake godine za njegov rođendan, njemu u čast, promijenim vezicu na narukvici i svaki put je neke druge boje.”

“Ove godine kad mu je bilo 10 godina od smrti sam razbila tu jednu narukvicu na tri dijela pa sam kupila još jednu. Lijeva ruka je za njega, sve je Tomino, a na desnoj mi je sve od obitelji, muža, djece i prijateljica.” Očito je da obožava narukvice, a od boja najviše voli mint i tirkiznu dok od materijala bira bijelo zlato i srebro. Sve što nosi je neka vrsta uspomene, od Cartiera pa sve do hrvatskog brenda Cloud&Co koji je totalno njezin đir.

TETOVAŽE POSVEĆENE DJECI I OCU

net.hr

Za sada ima dvije tetovaže na desnoj ruci i to su imena djece između kojih je motiv leptira. “Leptir simbolizira slobodu, a moja djeca su odgajana da imaju slobodu razmišljanja, donošenja odluka i verbalizacije i zato je baš on tu.” Na lijevu ruku je prošle godine stavila tetovažu koju je posvetila svojem ocu. Tetovaža je njegov potpis i broj 12 koji je nosio na dresu kao kapetan Lokomotive. “Moj otac je bio uspješan i poznat košarkaš, a nakon karijere je radio kao trener košarke u Ciboni.

Prije nekoliko godina mu se pogoršalo zdravstveno stanje, pa kada ga je trebala smjestiti u dom, odlučila mu je posvetiti tetovažu. Bio je kaže, jako ljutit jer ne voli tetovaže ni na muškarcima, a kamo na svojoj curici. “To me nije omelo i s ponosom sam mu je pokazala čim sam ju napravila, samo mu se brk nasmijao. Bilo mu je drago ipak. Ne mogu reći isto za mamu jer je tetovaža skoro do lakta.” Obje tetovaže je napravio bratić Zele, kako kaže najbolji tattoo majstor u Zagrebu.

NA NOKTIMA BEZBOJNE, NA ODJEĆI JARKE BOJE

Na pitanje kakvu manikuru nosi odgovara da najviše voli baznu. “Nemam gel, niti umjetne nokte. Imam svoje nokte za koje najviše volim da su skroz kratki i uredni. Ne volim duge nokte, nisam pomodna. Ja sam sportivo tip i kod mene sve mora biti jednostavno i uredno. Tako i nikako drugačije.” Voli bezbojne ili mliječne nijanse, a boju stavi možda jednom godišnje. Na manikuru odlazi u Manos kod Ivane Kovačić. “Najdraža krema mi je Zepterova Swisso Logical krema za ruke, a od tretmana u salonu Frizeraj i Šminkeraj parafinska njega za ruke.

Što se tiče stila odijevanja važno joj je da se dobro osjeća u svemu što nosi. “Volim sportsku eleganciju, ali uvijek nešto mijenjam. Primjerice veliki sam fan tenisica i kad ih kupim, prvo mijenjam vezice u neku boju. Tvrdi da je jedna od onih koja se za van obuče, istušira i spremi za 30 minuta, na radost muške publike. “Ne volim pripreme u kupaoni koje traju po dva sata. To jednostavno nisam ja. U sekundi odaberem što ću odjenuti.”

Kreativno vodstvo: Ana Galić i Barbara Jazvić – Studio ONNE.