Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

DIZAJN

DIZAJN Program bar u Martićevoj je preuređen i izgleda totalno fora. Pogledajte samo ove fotografije

FOTO: Sandro Lendler

Jedno od omiljenih mjesta u centru grada dobilo je posve novi vizualni identitet

Tražite li ovih dana dodatni razlog za dugo ispijanje kave u centru grada, možda ste ga upravo dobili. Program bar, smješten na adresi Martićeva 14F, posve je promijenio izgled svog interijera, i za slučaj da to ne znate, vjerojatno biste pomislili da ste ušli na kriva vrata. No, u Program baru uređenje interijera i inače se redovito mijenja, nekoliko puta godišnje. I po tome je već nekako poznat, pa i drugačiji od ostalih barova u gradu, krenuo nam je pojašnjavati vlasnik, Saša Žerajić. Dapače, kaže da gosti vole taj vid programske nestalnosti pa s nestrpljenjem iščekuju nešto novo, a posljednje je bilo prošle zime, kada je prostor bio pretvoren u snježnu planinu s niskim oblacima koji su visjeli nad glavama, dok su u oblacima bile i lampice koje su imitirale zvijezde.

Najnovije izdanje, dodaje, trebali smo vidjeti i mnogo ranije. “Program je trebao dobiti proljetno ruho u ožujku, no plan je narušila pandemija koronavirusa, tako da je sljedeća ideja realizirana tek sad. I evo nas u kraljevskoj sobi”, kaže Žerajić. Programska je priča, objašnjava, kao i uvijek ista; dobrom i pozitivnom energijom pružiti gostima ugodno bivanje u prostoru jer se u Programu želi baviti ugostiteljstvom, ponuditi im osjećaj njihovog produženog dnevnog boravka.

“Priča je, eto, ista, ali ambijent u kojemu se priča ta priča nije. On je rezultat trenutne inspiracije, ovoga puta to je kraljevska soba kojom se htjelo gostima u ovako zahtjevnoj godini ponuditi uživanje u raskoši. Tako Programom trenutno vladaju zlatni baršun i zidovi, svijećnjaci i lusteri s dvorova, zdjele s voćem, krune iz kojih će svijeće osvjetljavati programsku raskoš i tepisi po kojima se hodajući osjećate kao dvorani”, priča nam Žerajić.

Sva programska uređenja, doznajemo, rezultat su rada dizajnera Martina Pohla koji u suradnji s vlasnikom početnu ideju učini zbilja uspješnom, a iduće preuređenje bit će dorada trenutnoga, i to početkom prosinca kad će se naglasiti blagdanski duh u prostoru. A nakon toga, zaključuje Žerajić, tko zna. Izvjesno je samo da u Program baru baš nikad nije predvidljivo i dosadno.