Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

ADVENT

ADVENT Sugeriramo vam da ove godine bor ukrasite kuglicama s hrvatskim potpisom. Evo gdje ih nabaviti

FOTO: TMG Creative

Izdvojile smo deset hrvatskih brendova koji rade božićne ukrase

Još malo i došli smo do kraja ove ćudljive 2020. koju nitko nije mogao zamisliti ovakvom kakva je ispala. Pritom, puno je ljudi ostalo bez posla, mladi proizvođači bore se za opstanak, a mi vam baš zato sugeriramo da božićne kuglice ove godine nabavite kod hrvatskih kreativaca. U nastavku vam donosimo mali vodič.

Dunja Ignis

Gdje se mogu kupiti: putem Instagram profila Dunja Ignis
Cijena ukrasa: 130 kuna za jednu kuglicu

Iza brenda Dunja Ignis stoji Splićanka Martina Bilan. Inače se bavi vezom i izradom krasnih predmeta za dom od keramike, a ove je godine u ponudu uvrstila i prekrasne kuglice. Sve su drugačije oslikane, promjera 6 i pol centimetara, a dolaze s pripadajućom satenskom trakom. Za narudžbu joj se možete javiti putem Instagrama.

Koogle

Gdje se mogu kupiti: Take Me Home (Tomićeva 4), Babushka Boutique (Vlaška 7), putem Facebooka i Instagrama
Cijena ukrasa: jedan ukras 55 kuna, kutija s četiri ukrasa 160 kuna

Originalni i ručno rađeni božićni ukrasi Koogla izrađeni su od puhanog stakla. Sama staklena kugla ispunjena je prirodnim materijalima, perjem, špagom, suhim biljem, mahovinom, pijeskom, ali i sitnicama kao što su drvene bojice, perlice, gumbići, fotografije i dr.

Kofer.

Gdje se mogu kupiti: Gundulićeva 13, preko web shopa, A most unusual garden (Horvaćanska 3), a od početka prosinca i u pop up storeu u Arena centru
Cijena ukrasa: kuglice punjene ginom i začinima 90 kuna, samo sa začinima 45 kuna, set od tri kuglice sa začinima 135 kuna, svijeće 70 kuna

Ako želite posebne kuglice u trgovini Kofer. ćete ih svakako naći. Oni u ponudi imaju plastične kuglice unutar kojih se nalaze gin i začini koje nakon što božićni blagdani prođu možete i konzumirati.

Marinski Heartmades

Gdje se mogu kupiti: Take Me Home (Tomićeva 4) te ovdje
Cijena ukrasa: 140 kuna po komadu

Ako još niste nabavili nove božićne ukrase sigurni smo da ćete nešto pronaći u Marinski Heartmades. Tamo vas čekaju prekrasne kuglice sa zlatnim točkicama, kuglice u obliku suze kao i ptičice s božićnim motivima.

Little Miss Puu

Gdje se mogu kupiti: putem Facebooka i Instagrama
Cijena ukrasa: cijena daske 200 kuna, cijena drugih ukrasa 40 kuna

Originalni i personalizirani božićni ukrasi čekaju vas u Little Miss Puu. Osim drvenih daskica s različitim motivima i natpisima, tu su još i lončići iz kojih možete piti kuhano vino ili vruću čokoladu. Prednost ovih božićnih ukrasa svih mogućih oblika je što vam se neće razbiti. Razlog više da ih nabavite.

Dr. Drvko

Gdje se mogu kupiti: narudžba i kupnja obavlja se ovdje
Cijena ukrasa: 10 – 45 kuna, cijena Orašara 130 – 480 kuna

Svoje božićno drvce možete ukrasiti s nekim od 50-ak drvenih i ručno rađenih ukrasa iz Dr. Drvka. Osim njih nabaviti si možete i Orašara na kojega će vam po želji ispisati tekst kako bi lutka bila u potpunosti personalizirana.

Amarilli

Gdje se mogu kupiti: preko web shopa
Cijena ukrasa: pet komada 55.99 kuna, 10 komada 84 kuna

Unikatni ukrasi izrađeni u domaćoj radinosti biti će odličan su dodatak vašim božićnim ukrasima. Plastične kuglice s različitim zimskim motivima izrađenim od drveta prekrasna su dekoracija za vaše božićno drvce. Osim njih u ponudi imaju i anđele i lizalice izrađene od špage te zvjezdice i zvončiće izrađene od vune.

Tila i krila

Gdje se mogu kupiti: naručiti se mogu putem maila tilaikrila@gmail.com i na Instagramu
Cijena ukrasa: mini anđeli 150 kuna, mali anđeli i balerine 160 kuna, srednji anđeli 200 i 250 kuna, veliki anđeli 300 kuna, vjenčići 140 kuna

Domaći brend Tila i krila u ponudi imamo mini, male, srednje i velike anđele i balerine te anđele u krinolini kao i ukrasne vjenčiće za vrata. Mini anđeli su novost u ponudi, a dolaze u limitiranom izdanju. Veliki su samo devet centimetara. Za ove blagdane možete nekoj dragoj osobi pokloniti jedinstvenog anđela i tako joj pokazati koliko vam znači. Više informacija i inspiraciju možete pronaći ovdje.

Why Knot Decor

Gdje se mogu kupiti: Galeriji Poneštrica u Rijeci (Trg 128 brigade HV 3a), a naručiti se mogu putem Facebooka i Instagrama
Cijena ukrasa: kuglice 16 i 20 kuna, košarice – 75, 85, 95 i 105 kuna

Hrvatski brend poznat po čudesnim čvorićima donosi nam božićnu kolekciju koja će biti dostupna u bijeloj, bež, crvenoj, natur i zelenoj boji prošaranoj s zlatnim nitima, te bijeloj, crnoj i sivoj boji prošaranoj srebrnim nitima. Osim kuglica promjera 7 i 9 centimetara u ponudi imaju košarice promjera 15, 18 i 20 centimetara.

Knots and Rainbows

Gdje se mogu kupiti: putem maila: knotsandrainbows@gmail.com i preko Facebooka i Instagrama
Cijena ukrasa: velika pahulja 60 kuna, bor na zlatnom krugu veći 70 kuna, a manji 60kn jedan, velika zidna dekoracija je 310 kuna, prodaju se i setovi čija je cijena od 90 do 590 kuna.

Ukrasi su napravljeni od 100 posto recikliranog pamuka. U ponudi imaju Candy cane (16 cm dužine), pahuljicu s imelom (10 cm promjera), pleteni bor (20 cm dužine), pleteni krug (5 cm promjera), ukras na cimet štapiću (12 cm dužine), veliku pletenu pahulju (17 cm promjera), bor na zlatnom krugu veći (20 cm promjera) i manji (15cm promjera) i veliku zidnu dekoraciju (fotka u privitku). Ukrasi se prodaju u setu od 6, 12 i 24 komada. Ukrasi se mogu i kombinirati. Također, po želji se može kupiti i manja količina ili veća. Svi ukrasi su dostupni u 20 različitih boja, a na izradu se čeka 3-5 dana.