Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

BOŽIĆ

BOŽIĆ Svi pričaju ovoj reklami s gej Djedom Božićnjakom u glavnoj ulozi. Pogledajte je

Pred nama je vrijeme blagdanskih okupljanja, a večernji sako može zaokružiti svaku kombinaciju za takvu prigodu

FOTO: Screenshot

U reklami za norvešku poštu, Djed je angažirao pomoćnicu kako bi Badnjak ipak barem dijelom mogao provesti sa – svojim partnerom

Obožavamo dobre božićne reklame i svake im se godine iznova veselimo; ima nešto u energiji kojom zrače, toplim pričama i poruci da svijet na nekoliko dana može biti ljepše mjesto. Ove nas je godine tako posebno dirnula reklama za norvešku poštu, o kojoj već priča cijeli svijet. Riječ je o četverominutnom kratkom filmu, formi reklama koja često koristi kod božićnih reklama u Norveškoj, koji nosi simpatični naziv When Harry Met Santa.

U reklami, uz klasične blagdanske prizore, vidimo i muškarca koji piše svoju božićnu želju – “Sve što želim za Božić si ti”. Pismo je namijenjeno Djedu Mrazu, i to doslovno, budući da u sljedećoj sceni vidimo kako mu u dnevni boravak stiže upravo on, uz objašnjenje da je angažirao pomoćnicu kako bi Badnjak i Božić ipak mogao provesti sa svojim partnerom. “Godine 2020. Norveška obilježava 50 godina u kojima možemo voljeti koga god hoćemo”, stoji na kraju reklame koja simbolično, kroz priču o gej Djedu Mrazu obilježava 50 godina od ukidanja zabrane istospolnih odnosa.