Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

NOVI BREND

NOVI BREND Tobacco konjak ili možda Espresso Martini? Pronašli smo divni domaći brend mirisnih svijeća

FOTO: PR

Iza brenda stoji mlada Osječanka koja je vlastitu ljubav prema svijećama odlučila podijeliti s ostalima

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci

Ime brenda: Motion Candles, mirisne svijeće s porukama koje bude najbolju verziju tebe

Tko: Iza brenda stoji Ivana Krstić, mlada Osječanka koja je vlastitu ljubav prema svijećama i trenucima mira, opuštanja i inspiracije koje one pružaju, odlučila podijeliti s drugim jednako velikim zaljubljenicima u mirisne svijeće.

Što: Brend ručno rađenih mirisnih proizvoda u ponudi sadrži mirisne svijeće u čaši u različitim veličinama i bojama. Osim standardnih svijeća koje se mogu pronaći na policama, odlučili su svojim kupcima ponuditi i svijeće od sojinog voska čija je dostupnost usko ograničena u trgovačkim lancima. Super prednost sojinih svijeća, osim što su u potpunosti sačinjene od prirodnih materijala, je ta da je uživanje u njihovim mirisnim trenucima i do čak 30 posto duža nego kod klasičnih varijanti.

24.04.2015., Zagreb - Konferencija za medije branitelja u satoru u Savskoj 66. Gjuro Glogoski, Drazimir Jukic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
PIXSELL

Također, Motion Candles su jedan su od prvih hrvatskih malih proizvođača koji je sredinom ove godine predstavio ručno lijevane mirisne difuzore čija se posebnost krije u iznimnoj dugotrajnosti – i do četiri mjeseca. Kažu da je tajna dugotrajnosti u uporabi 100 posto prirodnih sastojaka bez dodataka alkohola, parabena i ftalata.

Kada: Na društvenim su mrežama od prošle, a u rujnu ove godine pokrenut je i webshop.

Zašto: Ideja za svijećama je nastala u trenutku shvaćanja da su nam za nama važna događanja, mirisne svijeće uvijek u blizini. Bilo da želimo posvetiti vrijeme sebi i relaksaciji ili pak druženju s dragim osobama, no i naposljetku kada nam je potreban mir i koncentracija za vrijeme učenja ili pisanja, zajednička poveznica u svim trenucima je želja za ugodnim i toplim osjećajem u nama i u našem domu. Shvaćanje da u mojim rukama leži moć za sudjelovanje i kreiranje nečijih važnih trenutaka je bila inspiracija za pokretanje vlastitog posla, a misija od samog početka je da smo uz tebe dok slaviš svoje osobne uspjehe (barem onim mirisnim dijelom).

Može se razgledati i kupiti: Kompletan Motion asortiman je dostupan na webshopu Motion Candles – Mirisne svijeće s porukom, a za dnevnu dozu inspiracije tu je Instagram profil Motion Candles.

Cijene se kreću: u prosjeku od 70 do 100 kuna.