Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Telegram Promo

Telegram Promo Večer otvaranja 7. Brač Film Festivala – Ljetno kino Supetar potpuno rasprodano!

Sinoć je svečano otvoreno 7. Izdanje Brač Film Festivala, a kino ulaznice rasprodale su se u svega nekoliko dana

Festival je sinoć otvorio igrani film Influencerica, koji je izabran za službenu selekciju Cannesa te je kod publike probudio velik interes, ponajviše zbog svoje aktualne tematike. Na programu je također bila i premijera prvog makedonskog dječjeg filma Stela, redatelja Stojana Vujičića.

Okupljenima se, uz direktora festivala Brunu Mustića i gradonačelnicu Supetra, Ivanu Marković, video porukom obratio i redatelj filma Stela, Stojan Vujičić pozdravivši publiku uz kratku poruku kako mu je iznimno drago da je premijera njegovog filma baš na Brač Film Festivalu.

Direktor festivala Mustić u svom je obraćanju publici istaknuo kako je ovo bila godina kada je snimljeno nešto manje filmova i da je to otežalo proces selekcije za festival, ali kako mu je iznimno drago da na festivalu ima čak tri premijere, što je, kako kaže, najbolji pokazatelj relevantnosti filmskih festivala.

Program festivala nastavlja se danas s hrvatskom premijerom filma Jazavac pred sudom redatelja Marca Windona.

Ove godine, zbog nešto strožih epidemioloških mjera, otkazan je večernji program festivala, ali zato će svi zainteresirani imati priliku uživo slušati intervju s poznatim scenaristom Nicholasom Martinom čiji je zadnji veliki projekt bio film koji je snimao s glumicom Meryl Streep i za koji je glumica nominirana za Oscara.

Također, u sklopu festivala održat će se i filmski kviz pod voditeljskom palicom Marija Kovača.

Program festivala traje sve do subote, 14. kolovoza, a na programu je, uz već spomenute filmske naslove i drama Oaza, redatelja Ivana Ikića koja je dobila nagradu za najbolji film na filmskim festivalima u Veneciji i Zagrebu te krimić Lihvar redatelja Nemanje Ćeranića, koji će se također premijerno prikazati baš na Brač Film Festivalu.

Ulaznice za ostatak programa, odnosno za filmove Oaza i Lihvar i dalje su dostupne na info pultu na Supetarskoj rivi kao i preko službene web stranice festivala www.bracfilmfestival.hr.