Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

INTERVJU

INTERVJU Zagrebu je baš trebala jedna ovakva trgovina. Imale smo štofa za priču pa vam donosimo sve detalje

FOTO: PR

Znamo gdje u Zagrebu možete pretapecirati svoj namještaj, ali i kupiti stvarno kvalitetne tkanine s dizajnerskim potpisom. Vodimo vas u Štof

Zagrebačka Prostoria je ne tako davno dobila jedno baš zgodno pojačanje. U Bauerovoj ulici na broju 9 otvorio se Štof by Prostoria – totalno fora i lijepo uređeno mjesto u kojem možete kupiti iznimno kvalitetne materijale, ali i restaurirati te pretapecirati svoj stari namještaj.

Upravo ta usluga nas je posebno oduševila, ako uzmemo u obzir da je danas u Zagrebu, ali i općenito, jako teško pronaći nekoga iz segmenta starijih zanata kao što je primjerice brz, vješt i kvalitetan tapetar. “Ovom ekstenzijom Prostorije, inače hrvatskog proizvođača dizajnerskog namještaja, željeli smo kupcima ponuditi visokokvalitetne tkanine, koje i sami koristimo za svoj namještaj, i to po pristupačnim cijenama.” kazala mi je Andreja Bašak, mag. tekstilne tehnologije i prodajni savjetnik Prostorije.

Osim tkanina renomiranih europskih proizvođača kao što su Kvadrat, Camira, Rohi i Torri Lana u Štofu u ponudi imaju i Kvadratove ready made curtain – genijalne zavjese koje su dizajnirali braća Bouroullec.

“Kako u našoj tvornici imamo zaposlene tapetare, majstore svojeg zanata te jednako važne krojačice, oni sada svoju vještinu mogu koristiti i za namještaj kupaca.” kaže mi Andreja na temu tapetarskih i restauratorskih usluga koje imaju u Štofu. Otkriva i kako osim tkanina i zavjesa, u ponudi imaju i tapetarske pjene različitih gustoća, tvrdoća i elastičnosti, ali i velik izbor jastuka koje ćete odmah uočiti u Štofovom zgodno uređenom izlogu. Oni pak dolaze u nekoliko dimenzija i boja, a punjeni su perjem.

Iako je Štof na toj adresi već nekoliko mjeseci, Andreja mi govori kako su reakcije kupaca stvarno izvrsne. Uglavnom komentiraju kako im je kod nas baš lijepo i ugodno, a ponajviše ih oduševljava ponuda. Osim toga, dive se bojama te su zapravo iznenađeni spomenutom uslugom tapeciranja, što je danas stvarno rijetkost. “Sretni smo u biti da smo u tako kratkom vremenu uspjeli pronaći i stalne kupce koji potom šalju svoje prijatelje i poznanike k nama jer su bili zadovoljni pruženom uslugom.”

Tipičan ulet Joeyja

Kada govorimo pak o cijenama, odlična stvar u Štofu je da ovdje stvarno svatko može pronaći nešto za sebe. Naime, cijene tkanina kreću se već od 36 do 1.254,00 kune po metru. “Tkanina kojih imamo u dužinama ispod pet metara prodajemo kao restlove i na početnu cijenu nudimo 80% popusta. Cijene usluga tapeciranja su individualne i ovise naravno, o stanju namještaja.”

Malo je reći kako Štof ima nekoliko aduta, no njegov najveći ipak su tkanine. Osim što su kvalitetne, one su izrazito lijepe, ali i dostupne u velikom spektra boja i tekstura. Andreja za kraj ističe kako su sve prirodnog sastava, i da su najčešće u pitanju pamuk, vuna i lan.

Pa, ako ste u potrazi za samo nekom finijom tkaninom ili pak kompletnom uslugom jer svoj neki dragi naslonjač već dulje vrijeme želite obnoviti i podariti mu novi život, Štof je onda adresa na koju biste se definitivno trebali zaputiti.