Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

GASTRO

GASTRO Znamo gdje u Zagrebu možete premijerno probati sladoled s ginom. Mi već jesmo

Cookie Caramel & Brownie Cream
FOTO: Sandro Lendler

Počelo je novo izdanje Gin Weekenda, na kojem, uz ostalo, možete probati i sasvim poseban sladoled s dodatkom gina

Prije nekoliko smo dana pisale o nadolazećim događanjima na otvorenom čijem se početku veselimo s obzirom na to što se oko nas događa s pandemijom korona virusa. Među njima se našao i Gin Weekend u A most unusual gardenu, koji je počeo jučer, a koji traje do subote. Znale smo da ćemo ondje, kao i uvijek, naići na odličnu atmosferu, osvježavajuće koktele i dobru glazbu, ali zaintrigiralo nas je i to što smo čule da će se moći probati dvije vrste sladoleda brenda kofer., od kojih jedan dolazi s dodatkom gina.

prtscr/FB/Radio Mrežnica

Sladoled je osmislila slastičarka Ivana Čuljak Lošić, čiji se kolači odnedavno također mogu probati u sklopu A most unusual gardena, a birala je kvalitetne i prirodne sastojke porijeklom iz Hrvatske. Baza ovog sladoleda neutralnog je okusa i izrazito kremaste teksture, a naglasak je stavljen na preljeve i crumble.

Dva podjednako fora okusa

Ovaj sladoled dolazi u dva različita okusa; Raspberry Gin & Hazelnut Crumble sladoled s Hendrick’s ginom te hrskavim crumbleom od zobi i lješnjaka, začinjeno s dekoracijama dehidrirane limete i pupoljaka perzijske ruže. Za slučaj da alkohol u sladoledu ni u tragovima ne želite osjetiti, tu je i Cookie Caramel & Brownie Cream okus.

“Sladolede sam dosad radila s vinima, drugim likerima, čak i s pivom, ali sam u suradnji s brendom kofer. zaključila da bi gin tonic preljev bio najbolja priča”, otkrila je Čuljak Lošić. “Neutralna baza kreme sladoleda idealno se slaže s kiselkastim okusom limuna i maline, a Hendrick’s gin ostavlja blagi aftertaste ljeta. Tu je i hrskavi crumble koji daje teksturu samom desertu”, rekla je.

Mi smo, naravno, odlučile isprobati i jednu i drugu verziju, i zaključile da su nam podjednako dobre, a složile smo se i da su se jako dobro slagali s gin tonicom koji smo lagano ispijale. U verziji s ginom nećete, bez brige, osjetiti previše alkohola – ima ga tek toliko da sladoled postane zanimljiviji od uobičajenog. Cijena sladoleda iznosi 19, odnosno 24 kune za verziju s keksima.