Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

DRUŠTVENE MREŽE

DRUŠTVENE MREŽE Svi dijele video ovog volontera koji priča o stvarnom stanju na terenu. Evo zašto ga morate pogledati

FOTO: Screenshot

Karlo Pavlić ispričao je svoje iskustvo iz prve ruke i podijelio neke prijeko potrebne informacije u videu koji je pogledalo 90 tisuća ljudi

Video Karla Pavlića, u kojem prenosi svoje vrijedno iskustvo s terena iz područjem zahvaćenih područja, u kratkom je roku postao viralan. Karlo živi i radi u Zagrebu, ali je rođen u Sisku, odrastao u Petrinji, a cijela mu se obitelj nalazi u obližnjem selu Mošćenica. Poput stotina drugih građana, i on je, doznavši za katastrofalne događaje koji su zadesili njegov rodni kraj, odmah odlučio otići ondje i pokušati pomoći na bilo koji način. Kako već vrlo dobro znamo, velik broj ljudi na terenu u prvim je danima izazvao šum u komunacijskim kanalima; postalo je posve nejasno kome što treba, do koga je pomoć stigla i na koje se načine najbolje priključiti.

I upravo je iz tog razloga Karlo Pavlić odlučio objaviti opsežni video u trajanju od nešto preko devet minuta, u kojem detaljno, iz prve ruke opisuje stanje na terenu. Za početak je potvrdio da su zapremljene ogromne količine odjeće i hrane, i da su potrebni volonteri koji će sve to sortirati. Napomenuo je kako, ako se roba već šalje, potrebno voditi računa o tome da ona bude topla, primjerena godišnjem dobu te čista i spremna za nošenje.

Apelirao je na to da se ne dolazi samostalno na svoju ruku, već da se s Crvenim križem i lokalnim Stožerom civilne zaštite provjere adrese koje treba posjetiti. Ispričao je i da je bio u vojarni, gdje je smješten dio građana (među njima i njegova baka), i potvrdio kako su uvjeti ondje, s obzirom na situaciju, zbilja dobri. Na kraju videa koji je pogledalo gotovo 90 tisuća ljudi, ponovio je kako će i u narednim danima detaljno izvještavati o svojim danima i potrebama lokalnog stanovništva.