Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

AKTUALNO

AKTUALNO Upoznajte Carrie Symonds, djevojku britanskog premijera u koju su trenutno uprte sve oči

FOTO: Jeff J Mitchell / Getty Images / TMG Creative

Par crtica o Carrie Symonds, djevojci novog premijera Velike Britanije koja brine za životinje i okoliš

Čim je Boris Johnson prije tri dana postao novi premijer Velike Britanije, britanski Vogue prenio je vijest, ali iz ženske perspektive. Fokus su usmjerili na njegovu djevojku koja će ako se zajedno s novim premijerom preseli na adresu 10 Downing Street, inače službenu adresu britanskog premijera u Westminsteru, postati prva djevojka (a ne supruga) jednog britanskog premijera koja ondje stanuje.

Johnson je trenutno u procesu rastave od svoje supruge s kojom ima četvero djece i s kojom je bio u braku 25 godina. O Symonds se do sada u britanskim medijima mnogo pisalo povezujući ju sa skandalima i rastavom te činjenicom da je 24 godine mlađa od svog sadašnjeg partnera, dok je Johnson bio samo član Konzervativne stranke. Sada o njoj pišu i svjetski mediji, ali ne samo u kontekstu njegove djevojke već zbog nekoliko dosta interesantnih činjenica o njoj.

Najmlađa voditeljica odnosa s javnošću stranke

https://www.instagram.com/p/B0QcdSCpEtP/

Carrie ima 31 godinu i u vezi je s Johnsonom više od godinu dana. Trenutno žive zajedno i najavili su da planiraju nastaviti žvijeti zajedno ako Johnson postane premijer. Odrasla je u uspješnoj obitelji; otac, Matthew Symonds jedan je od osnivača magazina The Independent, a majka Josephine Mcaffee, je odvjetnica. Završila je diplomski studij kazališta i povijesti umjetnosti na Sveučilištu Warwick u Velikoj Britaniji, ali se već i za vrijeme fakulteta odlučila baviti politikom.

Pridružila se Konzervativnoj stranci kao medijska službenica i brzo postala voditeljica odnosa s javnošću stranke. Tom titulom je postala najmlađa osoba ikada na toj poziciji. Od tada je radila za uspješne političke službenike Sajida Javida (ministar financija) i Johna Whittingdalea, a prošle godine ju je časopis PR Week smjestio među deset najvažnijih figura godine u političkoj komunikaciji.

Rad na zaštiti oceana

Bez obzira na to, prošle je godine napustila posao voditeljice odnosa s javnošću Konzervativne stranke kako bi počela raditi u Bloombergovom programu Vibrant Oceans. Kako kaže sama za sebe na svom Twitteru, ona je pobornica konzervativne stranke koja se bori protiv zagađenja plastikom. Uz to je pokroviteljica Konzervativne zaklade za dobrobit životinja, viša savjetnica za dobrotvornu akciju Oceana te se aktivno, preko društvenih mreža i društvenim pokretima, bori protiv lovljenja kitova u Japanu.

Nakon što je Johnson izabran za premijera, a usko je povezan sa Symonds, neki analitičari vjeruju kako će njeni svjetonazori imati utjecaj na njegovo vodstvo te da će se više usredotočiti na klimatsku krizu i dobrobit životinja. Johnsons se toga dotaknuo i tijekom svog prvog govora pa se sve više piše kako će ona imati velik utjecaj na politiku, ali i okoliš Velike Britanije.