Infiltracija, Epizoda 4: Potraga za tunelima u napuštenom kamenolomu

Dečki pokušavaju pronaći ulaz u mitske tunele na Bizeku

ZADNJA IZMJENA: lip 3, 2015

Nakon što su u prošloj epizodi ‘Infiltracije’ istražili sve tajne Cementare u Podsusedu, dečki nisu bili zadovoljni. Tražili su mitske tunele, za koje su gotovo sigurni da postoje. Riječ je o tunelima koji spajaju Cementaru i kamenolom Bizek.

Duboko iza obraslih puteva kriju se građevine, kao i veliko podzemlje koje je dobrim dijelom zatrpano jer su navodno lokalni stanovnici, ali i njihova djeca, padali unutra i ozljeđivali se. Ekipa ‘Infiltracije’, zaputila se na Bizek da bi otkrila misteriozne ulaze u tunele.

‘Infiltracija’ je dokumentarni serijal kratke forme o timu profesionalaca koji istražuju napuštene ili teško dostupne građevine te zaboravljene i povijesno znamenite lokacije. Prva sezona ‘Infiltracije’ imat će 9 epizoda koje obrađuju razne lokacije, od napuštenih industrijskih postrojenja do ukletih kuća, dvoraca i napuštenih lokaliteta u širem okrugu Zagreba.

Profesionalni tim oko kojeg se dokumentarni serijal vrti čine Mihovil Pirnat (student arhitekture), Matija Pucak (student arhitekture) i Josip Kovač Levantin (student za civilnog pilota). Redatelj ‘Infiltracije’ je Telegramov urednik videoprodukcije Filip Filković Philatz.

Nove epizode potražite na Telegramu svakog utorka u 21 sat, a ako ste propustili neke od nastavaka ‘Infiltracije’ ili našeg drugog serijala ‘Šumskog kuhara’, možete ih pogledati ovdje:

Infiltracija: Kronike urbanog istraživanja

Šumski kuhar: Hrana iz divljine

Vuk Radić
Teoretičar filma, urednik, novinar
287 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program