Šumski kuhar, epizoda 7: Domaća tjestenina sa zdravim trputcem

Anton Rudan na šumskim putevima traži sastojke za svoje novo jelo

ZADNJA IZMJENA: srp. 10, 2015
Foto: Telegram video

Upravo gledate sedmu epizodu serijala ‘Šumski kuhar: Hrana iz divljine’. Riječ je o dokumentarnom serijalu u kojem će vas Anton Rudan, cijenjeni hrvatski šumski kuhar i lovac na divlje biljke, naučiti kako jednostavno pronaći svježe, zdrave i, najvažnije, neotrovne biljke u svakoj šumi. Nakon što vas upozna s biljkom, Šumski kuhar će vam pokazati kako ju pripremiti u zdravi obrok.

Rudan u ovoj epizodi istražuje šumske putove u potrazi za trputcem.Ova biljka se koristi u narodnoj medicini, a pokazalo se i da njeno konzumiranje stvara odbojnost prema pušenju i smanjuje potrebu organizma za nikotinom.

List mladog trputca može se dodavati u salate i druga jela, a šumski kuhar odlučio ga je iskoristiti kao zdravi dodatak u domaćoj tjestenini.

SK_HID_EP07__005

SK_HID_EP07__006

SK_HID_EP07__002

SK_HID_EP07__007

‘Šumski kuhar’, uz ‘Infiltraciju: Kronike urbanog istraživanja’, jedan je od dva Telegramova originalna serijala koje ste do sada pogledali više od milijun i tristo tisuća puta. Sveukupno ste Telegramove serijale gledali više od 24 tisuće sati, što nas neizmjerno veseli.

Ukoliko ste slučajno propustili neku od dosad objavljenih epizoda Telegramovih serijala, možete ih pogledati ovdje:

Šumski kuhar: Hrana iz divljine

Infiltracija: Kronike urbanog istraživanja

Igor Šimulija
Telegram autor
741 članak Više o autoru