Nekad je nužno odabrati stranu

Uskoro Telegramovi prvi originalni videoserijali, a ovo je mali teaser

Telegram će na tjednoj bazi objavljivati dokumentarne videopriloge

Kod lansiranja Telegrama, najviše upita dobili smo oko najave da planiramo raditi i objavljivati dokumentarne videoserijale; ta blago pompozna i nejasna sintagma zbunila je mnoge naše prijatelje i partnere, a danas konačno možemo objasniti o čemu se radi.

Ekipa Telegrama, na čelu s Filipom Filkovićem Philtzem, za vas će producirati originalne videoserijale, a mali teaser serijala koji stižu možete pogledati u gornjem klipu. Riječ je o dokumentarnim videoprilozima koje ćete moći gledati samo na Telegramu, a obrađivat će razne teme i pojave, od zdrave hrane iz divljine do nešto manje zdravog penjanja po napuštenim tunelima i zgradama.

Tjedne epizode i drugačiji pristup

Svaki tjedan objavljivat ćemo nove epizode serijala, u trajanju od 7 do 10 minuta, a čini nam se da ćemo ponuditi stvarno dobar i kvalitetan sadržaj. U svakom slučaju sadržaj koji nećete moći gledati nigdje osim na Telegramu. Poslušajmo na sekundu što kaže Filip, Telegramov urednik video produkcije:

Iz osobne potrebe za drugačijim dokumentarnim sadržajem koji je lokaliziran na područje Hrvatske, krenuli smo u razvijanje tema za potencijalne serijale koji bi, modernijim pristupom, činjenični sadržaj mogli učiniti itekako zanimljivijim. Poveden upravo tom vodiljom, ali opet i nestandardnim sadržajnim konceptom, koristeći pristup dokumentarnog filma, uspjeli smo napraviti i realizirati serijale koji mogu poslužiti i kao svojevrsni “eye opener”, pokazujući da u našoj neposrednoj blizini ima bogat opus tema koje se mogu prezentirati na više načina u atraktivnoj video formi.

Ono što Filip želi reći u ime svih nas je da smo jako uzbuđeni oko ovih serijala. Pripremamo ih već jako dugo, a pošteno bi bilo spomenuti da Filip i Vuk Radić, naš urednik kulture, o dokumentarnim serijalima za web maštaju već godinama (ostale stvari o kojima maštaju nisu za objavu, barem ne ovdje).

U narednim danima objavljivat ćemo više detalja o serijalima koje smo za vas pripremili, a moći ćete ih gledati od početka 5. mjeseca.