Agresivni mladići napali vlasnika popularnog ličkog izletišta i slomili mu ruku: 'Ne znam što ih je obuzelo'

Vlasnik je kazao da su mu se obitelji napadača ispričale

Sanjkalište Cvituša na Velebitu privlači sve više obitelji s djecom 27.01.2019., Lovinac -   Sanjkaliste Cvitusa u blizini Lovinca na Velebitu svakog vikenda privlaci sve veci broj obitelji sa djecom. rPhoto: Dino Stanin/PIXSELL
FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Prošle nedjelje u noćnim satima napadnut je Hrvoje Račić (51), vlasnik obiteljskog izletišta i sanjkališta Cvituša u Lici. Za 24sata je kazao da su ga napala trojica mlađih izgrednika iz Gračaca, te su porazbijali dio inventara u ugostiteljskom objektu.

“Ne mogu procijeniti kolika je šteta jer ne mjerimo štetu samo u stvarima”, kazao je za list te dodao da su mladići razbili “kasu i još nešto inventara”. Vlasnik objekta ispričao je da je trojac nasrnuo na njega i gurnuo ga, pri čemu je slomio ruku.

Mladiće poznaje iz viđenja

Čitav događaj bi, kaže, više opisao kao vandalizam nego kao napad, a mladiće, tvrdi Roščić, poznaje iz viđenja. “Povremeno dođu kod nas, stvarno ne znam što ih je obuzelo tu večer.

Mi smo inače jedno mirno obiteljsko mjesto gdje dolaze mladi, dođu se zabaviti i uživati, a oni su to narušili, taj neki imidž koji gradimo. Ovo je srećom, izdvojeni incident, a mi ćemo se ubuduće truditi biti još bolji, samo to mogu reći. Njihove obitelji su se ispričale i to je lijepo od njih”, kazao je.

Svemu kumovao alkohol?

Iz PU ličko-senjske jučer su izvijestili kako je prema dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je 24-godišnjak iz Gračaca počinio kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede.

Navode i kako se istraga nastavlja, s obzirom na to da je istu noć više osoba uništilo inventar unutar ugostiteljskog objekta na Cvituši. Prema neslužbenim informacijama, pišu 24sata, vandalskom činu kumovao je i alkohol.