Albanka, koja je izazvala prometnu nesreću u kojoj su poginuli brat i sestra, ide u istražni zatvor

Nepropisno je pretjecala, a na mjestu su poginuli mladi brat i sestra

20.12.2022., Zadvarje - Na ulasku u Zadvarje automobil je sletio s ceste u provaliju pri cemu su ozlijedjene cetiri osobe. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Matko Begovic/PIXSELL
FOTO: Matko Begovic/PIXSELL

Albanki (29), koja je izazvala prometnu nesreću na državnoj cesti D8, u kojoj su poginuli brat i sestra, određen je istražni zatvor. Ona je jučer puštena iz bolnice, gdje je bila zaprimljena s lakšim tjelesnim ozljedama, te je privedena zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 29-godišnjakinja 9. travnja 2024., oko 20.30 sati, u blizini mjesta Slano, upravljala osobnim vozilom marke BMW XM, krećući se u smjeru Dubrovnika i započela pretjecati osobno vozilo koje je bilo ispred nje, bez da se uvjerila može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Brat i sestra na mjestu poginuli

Uslijed toga sudarila se s osobnim vozilom koje se kretalo iz suprotnog smjera, pri čemu su 21-godišnji vozač i 19-godišnja suvozačica tog vozila preminuli na mjestu nesreće zbog zadobivenih višestrukih ozljeda.

Općinsko državno odvjetništvo je danas predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice na temelju čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio joj istražni zatvor.

U nesreći su poginuli Stjepan (21) i Katarina (19) Đerek iz Gradca. Načelnik Općine Gradac zbog njihove je smrti proglasio Dane žalosti od 10. do 13. travnja.