Američki desničari imaju novu, potpuno suludu teoriju zavjere. Uključuje Taylor Swift, Joea Bidena i rezultat Super Bowla

Desni teoretičari zavjera tvrde da je pravi cilj namještanje izbora u korist Joe Bidena

KANSAS CITY, MISSOURI - JANUARY 13: Taylor Swift celebrates with fans during the AFC Wild Card Playoffs between the Miami Dolphins and the Kansas City Chiefs at GEHA Field at Arrowhead Stadium on January 13, 2024 in Kansas City, Missouri.   Jamie Squire/Getty Images/AFP (Photo by JAMIE SQUIRE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP

Povjerenik NFL-a Roger Goodell odbacio je teorije zavjere o Taylor Swift i NFL-u kao “gluposti” dok je u Las Vegasu počelo odbrojavanje do ovotjednog Super Bowla. Pop ikona Swift u romantičnoj je vezi sa zvijezdom Kansas City Chiefsa Travisom Kelceom, a desni teoretičari zavjere tvrde da se zapravo radi o pokušaju da se namjesti rezultat Super Bowla i pomogne ponovnom izboru američkog predsjednika Joea Bidena.

Bizarne teorije opisuju odnos Kelce i Swift kao psihološku operaciju duboke države, osmišljenu kako bi se ovogodišnji predsjednički izbori preokrenuli u Bidenovu korist. Fox News je u nedavnoj raspravi postavio pitanje: “Je li Taylor Swift sredstvo Pentagona?”

Protrumpovski voditelj: ‘Superbowl je namješten’

Mike Crispi, televizijska ličnost koja podržava Donalda Trumpa, nedavno je izjavio: “SVI znaju da su Taylor Swift i Travis Kelce lažni i da je Super Bowl namješten. U ovom ste trenutku budala ako NE vjerujete.”

Šef Nacionalne nogometne lige Goodell odbacio je to dok se obraćao novinarima u stadionu Allegiant u ponedjeljak uoči Super Bowl utakmice između Kansas Cityja i San Francisco 49ersa sljedeće nedjelje. “Svatko u društvu na javnom položaju podložan je kritici”, rekao je Goodell o teorijama zavjere. “Ali mislim da je ideja da je ovo scenarij, da je ovo unaprijed planirano, obična besmislica”, rekao je Goodell. “O tome, iskreno, ne vrijedi ni razgovarati.”

NFL oduševljen utjecajem Swift na sport

Goodell je, međutim, bio oduševljen utjecajem koji je odnos američke kantautorice i Kelcea imao na omiljeni američki sport. Otkako je Swift ranije ove sezone počela posjećivati Kelceove utakmice za Kansas City, broj televizijske publike je porastao, a gledanost pokazuje porast među gledateljicama. Pobjeda Chiefsa u doigravanju protiv Baltimore Ravensa bila je najgledanija utakmica AFC prvenstva u povijesti. “Ona je izvanredna izvođačica”, rekao je Goodell o Swift. “Ona je najbolja od najboljih”.

“Učinak Taylor Swift je sasvim pozitivan. Travis i Taylor su divni mladi ljudi. Čine se vrlo sretnima. Ona je sjajna zabavljačica i mislim da je to razlog zašto voli NFL nogomet. Sjajno je što je ona dio toga”. “Očito, to stvara interes pa drugu skupinu mladih navijača, posebno mladih žena, zanima odgovor na pitanje: ‘Zašto bismo trebali gledati ovu utakmicu? Zašto je (Taylor) zainteresirana za ovu utakmicu?'” Swift je u nedjelju ušla u povijest Grammyja osvojivši, kao jedina u povijesti, četvrti put nagradu za album godine.