Anušić potvrdio da je razgovarao s Milanovićem: 'Naravno da mi je čestitao, svakako ćemo se i susresti'

Novi ministar obrane uspostavio je kontakt s vrhovnim zapovjednikom

28.09.2020., Donji Miholjac - Predsjednik Republike Zoran Milanovic sudjelovao je na svecanoj sjednici Gradskog vijeca Grada Donjeg Miholjca u prigodi obiljezavanja Dana Grada. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL/Arhiva

Mandat Marija Banožića u Ministarstvu obrane iznad svega je obilježio njegov konstantni sukob s vrhovnim zapovjednikom Oružanih snaga i predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem. U tom kontekstu, informacija da se novi ministar obrane telefonom čuo s predsjednikom države koji mu je čestitao na stupanju na dužnost sama po sebi zvuči kao vijest vrijedna pažnje.

Ministar Ivan Anušić je u kratkoj izjavi za RTL koju je dao tijekom sudjelovanja u vukovarskoj koloni sjećanja potvrdio da se jučer čuo s Milanovićem. “Čuli smo se jučer telefonom, nismo se sada ovdje uspjeli naći, ali svakako ćemo se u daljnjem protokolu susresti”, rekao je Anušić.

‘Bio je to normalan razgovor’

“Naravno, čestitao mi je i bio je to normalan razgovor u kojem smo se dogovorili da ćemo se narednih dana i tjedana s kabinetima dogovoriti što je bitno za odraditi, eventualno neke zaostatke, te buduće projekte koji čekaju mene kao ministra i njega kao predsjednika. Razina je to koja se mora ispoštovati u okviru zakonskih i ustavnih okvira”, dodao je novi ministar.

On je na dužnost stupio prije nekoliko dana, a u Vladu je ušao nakon što je premijer Andrej Plenković smijenio Banožića uslijed prometne nesreće koju je ovaj skrivio prošlog vikenda.