Anušić se naglo predomislio. Nakon objave u medijima priopćio da ipak zamrzava status studenta

'Želim i fakultet i profesore rasteretiti pritiska i interesa zbog dužnosti koju trenutačno obnašam'

16.11.2023., Zagreb -  Dolazak clanova na 263. sjednicu Vlade RH. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
FOTO: Neva Zganec/PIXSELL

Nakon što je Jutarnji list danas objavio da je Ivan Anušić još uvijek student – trenutno upisan na stručni diplomski studij Izobrazba trenera na Kineziološkom fakultetu – na Facebooku se oglasio sam ministar obrane.

“Nakon objave članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija ipak izazivati velik interes i potencijalno stvarati pritisak profesorima fakulteta na kojem studiram, stoga sam odlučio zamrznuti studentski status. Želim i fakultet i profesore rasteretiti pritiska i interesa zbog dužnosti koju trenutačno obnašam”, napisao je.

Anušić je ranije za Jutarnji list rekao da ne namjerava zamrznuti status studenta, no izgleda da se predomislio. “Kako sam sada u Zagrebu, bliže fakultetu, svakako ću si dati truda i nastaviti studij koji sam započeo prije dvije godine”, kazao je ranije.

Nakon objave članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija ipak izazivati velik interes i…

Posted by Ivan Anušić on Monday, November 20, 2023

Kako je teklo Anušićevo obrazovanje

Objasnio je da je prvi dio školovanja upisao 1997. i dovršio 2001. godine. To je bio dvogodišnji stručni studij, specijalistički, za višeg trenera sportske rekreacije. Nakon toga se upisao se na preddiplomski studij Izobrazba trenera, sportska rekreacija. Time je stekao 180 ECTS bodova, tvrdi.

“Dalje sam upisao nastavak na diplomskoj razini i u ovome trenutku sam na studiju kako vam je i odgovorio dekan Kineziološkog fakulteta”, rekao je Anušić za Jutarnji.

Završi li diplomski studij na Kineziološkom fakultetu, imat će zvanje magistar trenerske struke.